Wpis z mikrobloga

Hej mirasy, jest mi ktoś wstanie pomóc znaleźć jakąkolwiek stałą pracę w Poznaniu?
Robiłem na orlenie, jako rejestrator medyczny, sprzedawca w sklepie osiedlowym.
Miłem sporą przerwę ze względu na wypadek w rodzinie i opiekę całodobową nad ojcem.
Brałem prace dorywcze żeby jakkolwiek wrócić szukając czegokolwiek stałego ale gdziekolwiek wysyłam przez pracuj czy olx to "dziękujemy za zainteresowanie" albo brak odpowiedzi (,)

#kiciochpyta #praca #poznan
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fimke Jak jesteś techniczny to tak jak napisał @MaciejPN: A jak nie, to zaraz wiosna ruszy pełną parą, otworzą się ogródki gastronomiczne i będą potrzebować masę ludzi do roboty jako kelner, barman
  • Odpowiedz
luxmeda i multisporta

@tonawegla: za 500 zł ubezpieczenie zdrowotne i multisport przy 2 pracownikach? Skąd wziąć taką ofertę? Mi zawsze kazali spadać, albo dostawałem jakieś chore wyceny. A za Multipakiety mnie ścigała windykacja, bo wypowiedziałem umowę, a oni zapomnieli ostatniego miesiąca pobrać opłaty.
  • Odpowiedz
A jakieś szkolenie? Narzędzia?

@symis: xD szkolenie BHP i narzędzia, które i tak ma, bo musi mieć do pracy niezależnie czy pracownikowi płaci dużo czy mało xD No ale wiadomo, że to narzędzie i lekarz medycyny pracy to spokojnie 5 koła miesięcznie. Tak było.
  • Odpowiedz
no tak, tak @Ka4az

to takie trudne zrozumieć, że jak podajesz kwotę i obok masz wybór:

BRUTTO / NETTO / KOSZT CAŁKOWITY
  • Odpowiedz
8k brutto dla pracownika, to będzie ~10k dla pracodawcy. A jakieś szkolenie? Narzędzia? Wdrożenie? Masz jakieś dodatki, bonusy, premie, benefity :)

@symis: >9 602
Tyle wylicza koszt całkowity pracodawcy - do tego to koszt. Czyli wliczasz koszty i płacisz mniej dochodowego.
  • Odpowiedz
@tonawegla: Ale wiesz, że koszt pracodawcy, to nie tylko wypłata, ale i np. utrzymanie stanowiska pracy? 10 lat temu w Krakowie, biurko w centrum kosztowało 4k/mc. Nie mam pojęcia jak jest teraz.
  • Odpowiedz
@Fimke przejdź się do agencji pośrednictwa pracy, jeśli masz 2 ręce to powinno wystarczyć, żeby zdobyć pracę od ręki, a potem przyjmie Cię pracodawca od nich po kilku miesiącach na przykład. Addeco, randstad, otto, ManpowerGroup itd
  • Odpowiedz