Aktywne Wpisy

Ibiryd +581
Kilka dni na X i chłop spotkania z posłami urządza. To się nazywa skuteczność - nawet PSL takiej nie ma.
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci

źródło: IMG_7160
Pobierz
pastarri +40
Mój sąsiad pali na balkonie, dym wlatuje przez moje otwarte okna do pomieszczeń w moim mieszkaniu. Nie da się zostawić okna otwartego, bo zaraz czuć dym. Non stop siedzi na balkonie i pali - dziennie spokojnie mu schodzi paczka fajek jeśli nie więcej.
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie
źródło: temp_file2521730429439103101
Pobierzźródło: temp_file9062688442739623518
PobierzInflacja, istnieje coś takiego.
Druga strona medalu - na skupie dostanie niewiele więcej niż płaci zbieraczom.
@majk3l: Ciekawe czy potem by kupował truskawki w cenie 100 zł za kg.
@yazir: 72 zł za cały dzień pracy na słońcu. No opłaca się, nie ma co
@kRz222: powiedz mi jak to policzyłeś, bo 240 * 1, 2 zł = 288 zł i nie chce być inaczej.
@kRz222: podbijam pytanie, jak? xD
@Filipterka25: nie no, to można przeliczyć i na 5 dni, to będzie jeszcze mniej sumarycznie. Licz na normalny miesiąc pracy, min. 20 dni roboczych i wychodzi 4800 zł. Wciąż więcej niż minimalna, a to zbieranie truskawek, które mimo że jest męczące fizycznie, to kwalifikacji nie wymaga żadnych.
@kasiknocheinmal: Słoneczko, czy w sadownictwie i ogrodnictwie zbiór się przerywa na weekend? I czy on trwa cały miesiąc? Nie sądzę.