Aktywne Wpisy

Graner +22
klubzangli +6
błagam powiedzcie mi, czy wy też pierzecie wszystko po jednym wyjściu z domu? chyba już tracę rozum albo k---a może to ja jestem w błędzie, nie wiem. moja dziewczyna za każdym razem kiedy wraca do domu z pracy, pierwsze co robi to w-------a wszystko co miała założone na sobie do pralki- wiadomo bielizna, koszulka jak spocona, ale tak samo spodnie, bluza, swetry, no dosłownie wszystko za wyjątkiem kurtki. nie jestem w stanie

Do tej pory wg mnie największym szwindlem jest(oczywiscie poza tym że rządzi popis) mit lepszego życia po studiach, a nie ma komu być slusarzem czy spawaczem czy innym kierowca autobusu miejskiego. Tak jakby to nie była praca, tak jakby ludziom poza korpo i kierowniczymi stanowiskami nie nalezalo się nic. A z kolei wszystko należy się białym kołnierzykom z top5 ;) Ile Polska straciła na takim podejście? Myślę że najwyższa cene - swoją przyszłość.
No ale tyle dobrego, że ceny mieszkań są iście europejskie ;)))))
#nieruchomosci
I ty tak na poważnie?
Zarobki 15.000 brutto, tj 10k średnio netto miesięcznie pozwalają na zaciągnięcie max 700k kredytu. Po średnich cenach warszawskich wychodzi równo 40m2
@del855: Bzdura, potwierdzi to każdy, kto miał okazję przepracować kilka lat fizycznie i usiąść za biurkiem. Lepiej zarabiać mniej, ale w lżejszej pracy niż się zajechać fizycznie na budowie czy fabryce smrodu.
@del855: Napisałem że większość jakich znam. Rocznie sprzedano w Warszawie 27k tysięcy mieszkań. To jest tyle co 1.4% Warszawiaków. Więc starczy że 20% singli w Warszawie tyle zarabia i z tego 10% zdecydowało się na zakup mieszkania żeby stworzyć dużą część kupujących.
Twierdzę że większość dobrze wykształconych singli w moim wieku
czyli zyjesz w bance, co w sumie sam napisales - ciesze sie ze jestes tego swiadomy
ale
@del855: Nie chodzi o deprecjonowanie ludzi pracujących fizycznie. Po prostu praca fizyczna wykańcza organizm i im szybciej się to ogarnie, tym lepiej. Ja przez kilka lat pracowałem fizycznie, potem zrobiłem studia i teraz pracuje w biurze. Nigdy w życiu nie chciałbym już wrócić
@del855: każdy żyje w swojej - ty masz biedą bańkę na przykład (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Napisałem że każdy żyje
czasami sie zastanawiam, czy Wy rozumiecie co sie do Was pisze....
DOKLADNIE DLATEGO ZE PRACA FIZYCZNA BYWA CIEZKA LUB MONOTONNA - nalezy pochylic sie nad tym problemem, gdyz tak czy inaczej KTOS taka prace musi wykonac. Chyba ze wg ciebie zrobia to za nas krasnoludki?... No domyslamy sie, ze nie zrobia
singli w Polsce z zarobkami min 15k brutto jest moze kialkset tysiecy. Na nich przypada KILKA MILIONOW ktory zyja na nieporownywalnie nizyszym poziomie. Rozpatrywanie czegokolwiek w pozycji wycinka spoelczenstwa - nie ma zadnego sensu, a cala twoja "obrona" polega na tym ze - tak, ze ty piszesz
intelektualnie zdolnych do przyjecia specjalistycznej wiedzy jest moze 20% spoelczeenstwa, moze 30%.... ale nie 60%, to znaczy ze zdecydowana wiekszosc marnuej ten czas - glodni wiedzy to niech ida na kursy zawodowe....
@Czarny_chlop:
@del855: i te kilkaset tysięcy kupuje mieszkania a reszta wegetuje
@del855: Chętnych w miarę łatwo znaleść do pracy, tylko problem jest w tym że niska pensja oraz zarząd beton. Jakaś kobita napisze skargę bo miała zły dzień(bolca jej brakowało) to potem zabiorą premie dla kierowcy i wieczne pretensje.
Twoje rozumowanie - normalnie ludzi, tzn ci normalnie ludzi kupują mieszkania dla sportu..... więc wszystko się zgadza, a rozmowa się zaczęła od deprecjacji zawodow fizycznych...
Jedy to element o jakim pisze - przestanym deprecjonowac zawody fizyczne, bo to nie ma sensu. Bo ta prace i tak i tak ktoś musi wykonać, więc chyba lepiej żeby był traktowany jak człowiek, a nie podczlowiek....