Cześć. Chciałbym zacząć przygodę z robotyka LEGO razem z synem lat 7. Chodzi mi to takie podstawowe, proste konstytucję, coś się kręci, coś jeździ. Sterowane bodajże z aplikacji. Może mi ktoś podpowiedzieć jaki zestaw kupić, czy lepiej osobno jakieś silniki które połącze z LEGO które mam w domu.
Jeżeli ktoś może coś podpowiedzieć będę wdzięczny.
@Qullion @bialy_kret dzięki! same zestawy startowe są drogie. Bardziej myślałem o samej elektryce by tworzyć coś z tego co mam (a parę kg mam) To najlepiej poszukać coś z powered up?
@mucha1988: ten zestaw co podałem to jest control+, a aplikacja powered up pozwala na budowanie swoich pomysłów. Sama elektryka nie zmieni ci jakoś bardzo ceny. Jak już to szukaj coś używanego. Ewentualnie możesz poszukać elementów power functions i tak się pobawić, a potem wejść w zabawy z aplikacją i prostym programowaniem. Przede wszystkim to będziesz musiał posiedzieć z synem trochę bo jak ty olejesz to on też i szkoda na
@mucha1988: mindstorms może być nieco zbyt skomplikowany dla 7latka. Podstawy można było łapać zestawem boost, ale podobnie jak mindstorms ma dziś tak chore ceny, że głowa mała. Zostają zestawy z control+ a tu już do wyboru do koloru, od audi podanego przez @Qullion'a przez koparkę liebherr czy buldożer CAT, po dźwig liebhera. Jak ma być tanio to coś z mouldkinga, ale za to nie ręczę jakością.
Chciałbym zacząć przygodę z robotyka LEGO razem z synem lat 7.
Chodzi mi to takie podstawowe, proste konstytucję, coś się kręci, coś jeździ. Sterowane bodajże z aplikacji.
Może mi ktoś podpowiedzieć jaki zestaw kupić, czy lepiej osobno jakieś silniki które połącze z LEGO które mam w domu.
Jeżeli ktoś może coś podpowiedzieć będę wdzięczny.
#lego #legotechnic
Sama elektryka nie zmieni ci jakoś bardzo ceny. Jak już to szukaj coś używanego.
Ewentualnie możesz poszukać elementów power functions i tak się pobawić, a potem wejść w zabawy z aplikacją i prostym programowaniem.
Przede wszystkim to będziesz musiał posiedzieć z synem trochę bo jak ty olejesz to on też i szkoda na
@mucha1988: mindstorms może być nieco zbyt skomplikowany dla 7latka. Podstawy można było łapać zestawem boost, ale podobnie jak mindstorms ma dziś tak chore ceny, że głowa mała. Zostają zestawy z control+ a tu już do wyboru do koloru, od audi podanego przez @Qullion'a przez koparkę liebherr czy buldożer CAT, po dźwig liebhera. Jak ma być tanio to coś z mouldkinga, ale za to nie ręczę jakością.