Ja pracowałem w kilku krajach na świecie i mieszkam na stale za granica i bez specjalnej wizy pracowniczej nic nie mogę! Kanada, Stany, Australia, trzeba zbierać punkty,
@P4ncak3: odpwoiadam - podajesz tu bogate kraje, ktore nie maja wielkiego odpływu wlasnych obywateli w wieku produkcyjnym i moga przebierac w chetnych pracownikach z niemal claego swiata. Zestawisz je z Polska do ktorej emigruja masowo ludzie tylko z krajów dotknietych wojnami lub wieloletnimi
@szurszur: Co to za bełkot, jak ty chcesz "ścigać" np. Niemców będąc ich podwykonawcą? Ilość roboli jest drugorzędna i wpływa głównie na wpływy do naszego budżetu a nie na marżowość całej gospodarki.
@gwda: Jakie sciganie Niemiec? Ja cos o tym pislalem? To drugie zdanie tęz nie wiem do czego. Użyj argumentow odnoszacych sie do tego co napisalem, a nie sobie cos dopowiadasz. Ja niczego tu nie chwale tylko opisuje stan faktyczny. Polska sciaga ludzi pod swoja gospodarke i jako kraj mniej atrakcyjny ułatwia to sobie liberalnymi przepisami dotyczacymi zatrudnienia.
To nie wina ukraińców, że ich kraj został zaatakowany. Idąc twoim tokiem myślenia to powinieneś wysyłać kasę do budżetu Polski, bo przecież też s----------ś za granicę, a kraj przecież w potrzebie
@P4ncak3: Ależ się nagotowałeś w tym swoim wywodzie, że człowiek nie wie, czy śmiać się, czy płakać. Ciężko też ocenić, co jest bardziej imponujące: Twoja matematyka z „jednym Lexusem zwalniającym pięciuset Polaków od podatku” czy może wyobrażenie, że horda ludzi z lewymi „papierami” masowo zalewa Polskę, a polscy pogranicznicy śpią do południa i niczym się nie przejmują. Naprawdę, gdybyś choć przez moment poczytał o realnych procedurach, zrozumiałbyś, że polska Straż
to jest jego i żadne państwo nie ma prawa wymagać od niego sprzedaży tego auta na rzecz działań wojennych czy jakichkolwiek innych
@Ogau: ... ale już państwo Polskie może wymagać od swoich obywateli przekazania podatku na obcy kraj oraz spowodowanie niewidzialnego podatku aka inflacja?
że kasę z kont przelałeś na rzecz budżetu państwa? Dokładnie tak, jak oczekujesz od Ukraińców w
1. Nie "rzekome lewusy" ale pojedz sobie do nowych osiedli na Warszawie. Porobiłem zdjęcia tym autom w garażach podziemnych i o wiele więcej było na blachach wschodnich niz polskich. 2. kupowanie karty polaka to urban legend? lol. Przecież ten proceder jest znany od 2005. https://wyborcza.pl/7,75398,23972203,karta-polaka-dla-obcokrajowcow-lewe-dokumenty-mozna-kupic-za.html Moi znajomi ze studiów się do tego przyznali juz dawno temu, a nowi znajomi co uciekli przed tuz przed wojna albo tuz po tez potwierdzaja. 3.
@P4ncak3: No proszę, znowu wyliczenia w stylu „jeden Lexus = zwolnienie z podatku dla 560 Polaków” i dowody typu „mam zdjęcia z garażu, no to przecież musi być lewy przyjezdny”. Naprawdę, trudno stwierdzić, czy to bardziej zabawne czy żenujące. Równie dobrze mógłbyś pójść na parking jakiegoś ekskluzywnego hotelu, obfotografować auta na szwajcarskich czy niemieckich blachach i udowadniać, że to „przybysze z Zachodu” zawłaszczają nam Polskę.
Kanada, Stany, Australia, trzeba zbierać punkty, być poniżej 35 rz., mieć nagrana już prace i list intencyjny, mówić w języku na B2 minimum by dali Ci wizę.
@P4ncak3: przecież wymienione przez ciebie kraje również mają olbrzymie problemy z nielegalnymi migrantami
Komentarz usunięty przez autora
@P4ncak3: odpwoiadam - podajesz tu bogate kraje, ktore nie maja wielkiego odpływu wlasnych obywateli w wieku produkcyjnym i moga przebierac w chetnych pracownikach z niemal claego swiata.
Zestawisz je z Polska do ktorej emigruja masowo ludzie tylko z krajów dotknietych wojnami lub wieloletnimi
@P4ncak3: a mój wzrósł. Może to nie wina lexusów?
To nie wina ukraińców, że ich kraj został zaatakowany. Idąc twoim tokiem myślenia to powinieneś wysyłać kasę do budżetu Polski, bo przecież też s----------ś za granicę, a kraj przecież w potrzebie
Komentarz usunięty przez moderatora
@Ogau: ... ale już państwo Polskie może wymagać od swoich obywateli przekazania podatku na obcy kraj oraz spowodowanie niewidzialnego podatku aka inflacja?
1. Nie "rzekome lewusy" ale pojedz sobie do nowych osiedli na Warszawie. Porobiłem zdjęcia tym autom w garażach podziemnych i o wiele więcej było na blachach wschodnich niz polskich.
2. kupowanie karty polaka to urban legend? lol. Przecież ten proceder jest znany od 2005. https://wyborcza.pl/7,75398,23972203,karta-polaka-dla-obcokrajowcow-lewe-dokumenty-mozna-kupic-za.html Moi znajomi ze studiów się do tego przyznali juz dawno temu, a nowi znajomi co uciekli przed tuz przed wojna albo tuz po tez potwierdzaja.
3.
I tak, wszyscy wiemy, że Karta
źródło: IMG_3133
Pobierz@P4ncak3: przecież wymienione przez ciebie kraje również mają olbrzymie problemy z nielegalnymi migrantami
Komentarz usunięty przez moderatora