Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Foxing: nikt nie każe instalować najnowszej. Po przejściach z 24Hx wróciłem do 23H2 i szybko się to nie zmieni...
(wersja wyższa niż Home -> Group Policy -> Target Version 23H2 i nawet nie podpowiada / nie ściąga nowszych)

Konto M$ akurat u mnie na plus, często zmieniam sprzęt, licencja ładnie sobie przeskakuje z jednego sprzętu na drugi (I changed hardware on this device recently).
  • Odpowiedz
  • 7
Konto M$ akurat u mnie na plus, często zmieniam sprzęt, licencja ładnie sobie przeskakuje z jednego sprzętu na drugi

@JestemKrzysio: Licencja? To za Windows się płaci? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Foxing: Jak instalujesz cokolwiek innego niż Home to nadal można. Po instalowaniu trzeba "skonfigurować dla biznesu", potem kliknąć w "Opcje logowania" i wybrać "dołącz do domeny". Zgaduję że w biznesie nadal jest potrzeba kont lokalnych więc M$ nie mógł tego całkiem wyciąć więc zakopał tak że tylko ci co wiedzą wiedzą że to tam jest.
  • Odpowiedz
@Foxing ja oprócz windowsowego laptopa z roboty mam MacBooka prywatnego gdzie sobie ogarnąłem dostępy do potrzebnych rzeczy z pracy i muszę stwierdzić że korzystanie z macOS to jest ukojenie względem korzystania z Windowsa, wszystko działa, nic się nie reinstaluje w losowych momentach, po prostu mam wrażenie że spadając z poziomu korzystania z MacBooka na Windowsa można umrzeć z głodu w locie
  • Odpowiedz