Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci
Nowy trend wśród flipperów - działeczki ROD. Na dwa kontakty w tym tygodniu oba (...w mojej ocenie, bo na 100% to nie wiem) były od flipperów. Słyszałem o tym ostatnio, ale trochę nie wierzyłem. Podbno robią to tak, że szukają największego szajsu, czyli zaniedbana działeczka, rozsypująca się altana (ale murowana). Stan nie ma znaczenia. Odmalowują zagrzybienia, wstawiają prysznic, ubikacje, jakaś ścianke działową z dykty. Do tego koze i komin (być może nawet taki znaleziony na złomie). Na zewnątrz wycinają trochę chwastów, wkopują jakiegoś używanego mausera (1000l) płytko, który robi "5000l szambo". I tyle. Na takiej działeczce to można robić co się chce, więc i oni mogą kłamać do woli. Trzeba uważać. A formalnie to ogarniają z dotychczasowym dzierżawcą (zwykle jakąś babcią) jakimiś bocznymi umowami i pełnomoctnictwem, nie biorą rodów na siebie.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jak dla mnie handel czymś tak ulotnym, jak prawa dzierżawy do RODów to patologia i kto się w to pakuje, sam się pcha do gipsu.

BTW serio mirkoanonim do takiego wpisu? Nie pojmuję xD
  • Odpowiedz