Wpis z mikrobloga

@Nikczemnik: to i tak niżej niż bym się spodziewał, ja na bk2% przy 590k mam ratę 3k (co prawda malejącą a nie stałą)

myślałem że przy obecnych stópkach to rata w Twoim przypadku powinna być z 5k
  • Odpowiedz
@Nikczemnik: Właśnie sprawdziłem i wychodzi ok. 3200zł, np. w ING czy w Aliorze.
edit: Już po 10 sekundach zadzwonił do mnie chłop z banku. Chyba aktualnie nie mają za dużo roboty przy tych kredytach ;)
  • Odpowiedz
@zbyszko-z-bogdanca: Mowa byłą o tym, że sam kredyt to 4 tys. zł, więc niby czemu miałbym do raty kredytu wliczać to wszystko o czym wspomniałeś?
A po drugie np. ja w Krakowie czynszu mam niecałe 700zł i w tym mam już opłatę za wodę.
  • Odpowiedz
@zbyszko-z-bogdanca: najlepsze, że to ci którzy używają takiej retoryki, sugerującej jakieś spiski (pewnie Żydów i Niemców xD) odpowiadają za taki stan rzeczy, bo ich propaganda ma na celu akceptację coraz większego rozwarstwienia i akumulacji kapitału przez nielicznych. przeciez to prawak uważa, że wystarczy być pracowitym xd Coś tam p--------i o podatkach, a potem okazuje się, że nawet w postulatach chodzi o zwiększanie biednym i zmniejszanie bogatym xd
  • Odpowiedz
Właśnie sprawdziłem i wychodzi ok. 3200zł, np. w ING czy w Aliorze.

edit: Już po 10 sekundach zadzwonił do mnie chłop z banku. Chyba aktualnie nie mają za dużo roboty przy tych kredytach ;)

@marcinho1897: aż sprawdziłem: nieruchomość 610 000, wkład 61 000, 30 lat. Najtaniej PKO BP: 3644 PLN, Alior 4128 PLN. 3200 jest przy RRSO 5,43%, może słabo znam rynek, ale chyba nierealne
  • Odpowiedz