Aktywne Wpisy

fuji +124
Chłop 36 lat i w końcu kupił pierwszy nowy samochód w życiu. Chłop sobie obiecał, że jak kiedyś będzie już dorosły i będzie go stać na nowe auto, to kupi coś fajnego, ale jednak krakowski centuś mocno i chłop jest za chytry nawet na swoje marzenia ʕ•ᴥ•ʔ więc ostatecznie kupił najpopularniejszy samochód w USA, czyli Forda F-150... a nie czekaj, w tym roku F-series spadło z rowerka i
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
frugASS +134
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Koniec końców, w mojej ocenie wywiad nie jest zły. Typowy small talk Winiego na początku - o muzyce, o życiu - a w drugiej połowie padają już nieprzyjemne pytania, np. o to osiedle czy o nagłą zmianę poglądów. Trzaskowski odpowiada na wszystko, przyznaje nawet, że z tym osiedlem to polecieli i popełnili błąd, chociaż tutaj mam mieszane uczucia, bo raz mówi, że nie zrzuca odpowiedzialności na nikogo jako prezydent Warszawy, a zaraz potem mówi, że to dzielnice wydają pozowolenia. A jeśli chodzi o zmianę poglądów, to tłumaczy to w kontekście tego, na czym opiera się cała propagandowa narracja mentzena w kwestii zielonego ładu - wyrwany z kontekstu przekaz.
Wywiad moim zdaniem neutralny - ani na plus, ani na minus. Czy była w nim jakaś stronniczość? Nie wiem, ja jej nie odczułem. Jasne, można powiedzieć, że Wini nie zadawał bardzo trudnych pytań, ale to przecież Wini - każdy, kto oglądał choć jeden jego wywiad, zna jego styl i wie, jakie ma podejście. W moim przekonaniu, rozmowy z Korwinem czy Palikotem wyglądały podobnie - zwykła pogawędka dwóch osób, z własnymi poglądami, bez nachalnej gloryfikacji.
#polityka
źródło: Przechwytywanie
Pobierz