Wpis z mikrobloga

#bambulab #druk3d #drukarki3d

https://bambulab.com/en-eu/h2d?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwqIm_BhDnARIsAKBYcmsbNN1vKsZrdrLvYvlpFWAm5mFjCYvTtdXspTg6ES8JrywzerjeNmcaAhqKEALw_wcB

No nie powiem fajne to H2D.
Z tego co widzę, głowica z dyszami do druku jest stała. A głowice z laserem doczepia się do głowicy głównej. Ciekawe.

Jest AMS 2 i AMS HT - jest notka, że ma działać w przyszłości też z drukarka A1 działać. Ciekawe.

Cena wysoka. Choć to kwestia perspektywy. Jeśli ktoś np chciał kupić np Prusa, która jest droga to teraz będzie mieć konkurencję do wydania pieniędzy.

Jednak nadal mam wątpliwości do łączenia funkcji drukarki i lasera.
Skoro trzeba i tak dopłacać do opcji z laserem to czy nie lepiej kupić po prostu laser oddzielnie?
Ofc widzę pewna zaletę, że wszystko w jednej maszynie - zajmuje mało miejsca (co dla niektórych hobbystów może być kluczowe), ma zamknięta konstrukcje etc. Ale to chyba zalety dla wąskiej grupy ludzi.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Variv: Opcja z laserem z tego co widzę, ma też ploter więc masz w jednym urządzeniu kombo. Po przejrzeniu szczegółów wygląda to bardzo ciekawie, z minusów to wersje 2 głowice i laser zmniejszają pole robocze. 350mm jest tylko w wersji bez lasera i z 1 głowicą. Dodatki sprawiają że pole spada do 300mm co i tak jest spoko ale warto mieć to na uwadze. Myślę że poczekam na jakieś grubsze
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sylwek2k No właśnie tak mi się wydawało.

Nowością jest chyba to, że nie trzeba głowic zmieniać z narzędziem. Bo widziałem urządzenia takie ale trzeba było zmieniać głowice z narzędziem.
Tutaj druku i lasera można mieć zamontowane cały czas z tego co rozumiem
  • Odpowiedz
  • 0
@gloom: Ja zostane z moją A1 na długo. Dwie dysze fajne ale za drogie dla mnie, dla zwykłego hobbysty. Ale myślę, że drukarka z ams bez lasera się dobrze sprzeda. Dwie dyszy brzmią wygodnie.
  • Odpowiedz
@Variv:

ja mam osobny laser - chocby z najprostszej przyczyny - mozna miec bardzo duza powierzchnie robocza za male pieniadz, czy mozna polozyc na jakiejs wiekszej powierzchnii (i nie ogranicza nas przestrzen wewnatrz drukarki.
  • Odpowiedz