Aktywne Wpisy
Cześć :)
Pytanie do osób, które przeżywały rozstanie po długoletnich związkach.
Właśnie zakończył się mój 9letni zwiazek, to była moja pierwsza i jedyna kobieta w życiu, mam 30lat. Rozstaliśmy się przez różnice charakterów, nie dogadywaliśmy się już dłuższy czas. Cały czas walczyłem, mimo to, zdecydowała się na odejście. Jestem mi tak strasznie ciężko aktualnie.. nie wiem co ze sobą zrobić, przeraża mnie wizja samotności, że jej nie ma obok. Wpadam w ataki
Pytanie do osób, które przeżywały rozstanie po długoletnich związkach.
Właśnie zakończył się mój 9letni zwiazek, to była moja pierwsza i jedyna kobieta w życiu, mam 30lat. Rozstaliśmy się przez różnice charakterów, nie dogadywaliśmy się już dłuższy czas. Cały czas walczyłem, mimo to, zdecydowała się na odejście. Jestem mi tak strasznie ciężko aktualnie.. nie wiem co ze sobą zrobić, przeraża mnie wizja samotności, że jej nie ma obok. Wpadam w ataki

Ksiega_dusz +54
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
źródło: temp_file3704917628708956546
PobierzTeza interpretacyjna:
Wiersz "Komar" Wojciecha Suchodolskiego wykorzystuje pozornie banalny temat komarów, aby ukazać ludzką tendencję do narzekania i wyolbrzymiania codziennych problemów, jednocześnie ignorując większe wyzwania egzystencjalne.
Uzasadnienie:
Utwór zaczyna się od opisu głodnego komara, który staje się pretekstem do rozważań na temat uciążliwości tych owadów. Podmiot liryczny wspomina o różnych miejscach (góry, Augustów), gdzie komary są szczególnie dokuczliwe, oraz o środkach chemicznych mających je zwalczać. Jednak powtarzające się frazy