Wpis z mikrobloga

@Amatorro: bardzo dobry film. Pokazał że nie zależnie od strony większość ludzi nawet nie potrafi uargumentować dlaczego głosują na danego kandydata. Większość ludzi nawet nie wie co robią/robili ich kandydacki i znają tylko ogólnikowe hasełka. Nie jest to przytyk do konkretnych wyborców ale ogólnie do wyborców karmiących się populizmem
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Wystarczy zobaczyć jego film na YT xD chwilę musiał poczekać, ale spokojnie wszedł z ulicy. Poinformowali go tylko że przyjechał jako media (miał swoją kostkę i kamerzystę) i dzisiaj nie może zadawać pytań bo pytania będą tylko od mieszkańców. @TheDamex o to samo zauważyłem, chyba tylko jedna osoba (młodzieżówka PO) potrafiła odpowiedzieć na pytanie dlaczego na niego głosuje. Reszta to nie znała postulatów, ale tak myślę będzie wyglądać
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Wystarczy zobaczyć jego film na YT xD chwilę musiał poczekać, ale spokojnie wszedł z ulicy. Poinformowali go tylko że przyjechał jako media (miał swoją kostkę i kamerzystę) i dzisiaj nie może zadawać pytań bo pytania będą tylko od mieszkańców.

@lola1324: no to jak to się ma do tego co op napisał? xd
  • Odpowiedz
@TheDamex Nie zgodzę się z twoją tezą Mało kto ma obicie z kamerą i nie każdy potrafi odpowiedzieć z biegu na takie pytania. Nawet sam Mentzen nie potrafił odpowiedzieć czemu ludzie mają na niego głosować. Czy to oznacza że nie wie sam jakie ma poglądy?
  • Odpowiedz
@TheDamex:

Większość ludzi nawet nie wie co robią/robili ich kandydacki i znają tylko ogólnikowe hasełka

Pytanie czy w wyborach prezydenckich jest sens wiedzieć
  • Odpowiedz
@sbuasha: właśnie trochę imo odwrotnie, skoro nie jesteś kogoś wyborcą to trochę nie masz po co tam iść, w sensie poświęcać swój czas na spotkanie które w sumie nie wniesie raczej nic do twojego życia? Dużo wygodniej jest sobie poczytać w domku na kanapie o kandydatach. Btw strasznie cringowe są takie spotkania dla normalnych ludzi (heh przynajmniej dla mnie xD), byłam przez przypadek na podsumowaniu kampanii samorządowej PiS w Sandomierzu
  • Odpowiedz