Wpis z mikrobloga

@andrewasos: pierwszego iPhone kupiłem używkę z kondycją baterii 84%, obecnie mam kolejnego od pół roku (nowego). Ładuje tylko przez MagSafe i… magia, oba mają dalej odpowiednio 84% i 100% (czyli nawet w tej używce degradacja się zatrzymała, a mam go od roku). Może to przypadek, ale…
  • Odpowiedz
@andrewasos: z tym "oszczędzaniem" baterii to jest tak, że na przestrzeni kilku lat to, co zaoszczędzisz to i tak tego nie zauważysz, bo nigdy nie ładujesz telefonu do pełna, więc nie wykorzystujesz jej całej pojemności. I tak ci się z racji wieku zdegraduje. Musiałbyś używać telefonu na tyle, że trzeba go ładować 3x dziennie i planować wymienić go nie wcześniej niż po 6 latach od zakupu, żeby takie oszczędzanie faktycznie
  • Odpowiedz
  • 0
@jasiutorpeda_tokozak: @pekak Ale ja nie chce oszczędzać baterii obliczając jak długo i do ilu % ma się ładować, nigdy tego nie robiłem, a baterie działały. I tak będzie całą noc podpięta, i na chwilę w aucie też. Zastanawia mnie poprostu która forma ładowania jest przyjemniejsza dla baterii. MagSafe czy kabel
  • Odpowiedz