Aktywne Wpisy

jmuhha +503
Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000021505
Pobierz
jmuhha +203
wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe,że w takich blokach z lat 80 mieszkania miały po 55 metrów, a teraz standard to jakieś 40? XDDD
źródło: 1000021507
Pobierz

Więc jako że mam #ubuntu od #apple
Co się podoba
-Aplikacje są w formacie .appimage znaczy .dmg - można przypinać do docka i wrzuca się je do AplikacjI (podobnie z aplikacjami snap)
-Spootlight może robić za kalkulator jak na Ubuntu xd
-GNOME, jeszcze mniej konfiguralne, kij wie jak zmniejszyć Dock na 24px a ma ponad 40px
-Wbudowany Android znaczy iOS - mogę odciążyć z gierek ajponga.
-Obsługa HDR out-of-box
-Wstaje na strzałą jak go włączam
-Ogólnie kompów nie wyłączam...aaa usypiam, jak nie używam prze 15 mają iść spać....
-Pudełko MINI jest serio k...MINI, jest mniejszy od jakiegokolwiek dekodera
-Szybko liczy np. lubię robić kopię zapasową starych filmów na płytach do serwera lan. Handrake capnął eksperesem film dvd i zrobił z niego H.X265)
-wciąga filmy 8K z HDR wooo i nie loguje! zero strat
-da się nawet pograć hehe xd (WoT BLitz. Data 2, Fortnite) w 2K całkiej płynnie mojojojo, mój świat jest prawie kompletny, brakuje tylko Twierdzy i Left4Dead 2 i będę najszczęśliwym człowiek na świecie, każdy ma 5 gierek na krzyż co gra do końca życia.
Zastanawia mnie jedno.
-Czemu ciągle Appstore woła o hasło za każdym razem jak chcę aplikacje pobrać
Z minusów?
-Same USB-C - ale nie problem...mam przejściówkę...i podłączyłem Dock usb wbudowany w monitorze przez nią, a myszkę i klawe na USB do monitora.
-NIe można sterować głośnością jeśli dźwięk leci przez DP/HDMI, bawienie się w midi nie pomaga.
-Nie działają skróty windowsowe/ubuntowe na zyskanie kartę. ALT-TAB (Cmd+Tab trzeba)
-Brak dobrych Adblocków dla Safari (blokowanie reklam + ukrywanie monitów o cookies)
Pytania:
-Jak dodać zużycie procka rami takie pierdołki na top bar, wraz z pogodą jak w Ubuntu
-Zniejszyć Dock do 20px
-Zachowanie z Ubuntu - dwuklik na ikonkę w doki pokazuje wszystkie okna, jedno chowa aktywne okno do doka.
-Odpowiednik 3uTools by wgrywać dzwonki na telefon z internetu.
-Neofetch w terminalu how to.
Edit:
Jakie programy polecacie
Co warto zrobić dla lepszego workflow
Rozmiar docka jest pierwszą opcją w ustawieniach docka. Najprościej dostać się tam klikając w puste miejsce na Docku ppm i wybrać Ustawienia Docka. App Store prosi o hasło, żeby ktoś nie przypisał Ci jakiejś badziewnej aplikacji do konta gdy dorwie się do odblokowanego komputera (:
Dzięki faktycznie, nie zauważyłem =X
dok dałem też do lewa, lepiej wyglądada.
Ps system jest i tak upośledzony i problematyczny z wszystkim co nie Apple, właśnie chociażby monitory
Co do workflow to polecam aplikacje:
Buho Cleaner - czyszczenie dysku oraz wyświetlanie obciążenia podzespołów o które pytałeś.
Velja - pozwala dynamicznie wybierać w jakiej przeglądarce otwierasz dany link. Super przydatne jeśli używasz kilku przeglądarek do
źródło: xxxxxxx
Pobierz