Wpis z mikrobloga

@Marktrel299: Oddaj kacapom swój dom/mieszkanie, na pewno chętnie wezmą i dasz Ukraińcom dobry przykład. xD
A najlepiej ubierz się w pasiaki i od razu maszeruj do najbliższego rosyjskiego obozu koncentracyjnego.
  • Odpowiedz
@michal818: Ukraina ma najniższą dzietność i największy odpływ ludności, do tego jest państwem słabym i biednym, co czwarty Ukrainiec deklaruje, że wyjedzie z Ukrainy po wojnie, mimo tego, że już populacja Ukrainy skurczyła się z 50 milionów do 30 milionów w ciągu ostatnich 40 lat.
Tak więc, jakim niby sposobem mieliby odzyskać te tereny? Chyba, że Rosjanie by się zlitowali i pojawiłby się tam russian guilt, jak na zachodzie white
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator: no nie wiem kolego. Negocjacje się dopiero zaczeły. A negocjatorzy po obu stronach należą do najlepszych na świecie. Trump zatrudnił największych skurczybyków wywodzących się z rynku nieruchomości ale nie tylko.
Amerykański rynek nieruchomości to bardzo brutalna gra bez skrupułów, gra na wykończenie przeciwnika.
Dlatego jak słyszę taki bełkot to śmiać mi się chce xD
  • Odpowiedz
@pangkor

no nie wiem kolego. Negocjacje się dopiero zaczeły.

Dokładnie - dopiero się zaczęły a Trump już zdążył pójść na duże ustępstwa wobec Rosji nie otrzymując nic w zamian. Pewnie mu ci najlepsi negocjatorzy tak podpowiedzieli ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator: jakie? xD pokaż jakie są na papierze? jedni drudzy coś deklarują ale to jest częśc negocjacji. Jak podpiszą to pogadamy.
Polecam wyjść z bańki w której siedzisz i oceniać na chłodno
  • Odpowiedz
@pangkor: no tak, skoro wyśmiewam branie jako negocjatorów jakichś fliperów od nieruchomości to od razu oznacza że ja bym to lepiej zrobił, seems legit xD

ciekawe za ile sprzedadzą Ukrainę, mam nadzieję ze wezmą najlepszą cenę, najlepszą dla usa oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pangkor: naszym czyli czyim? W czyim interesie poza rosją i Chinami jest podważenie porządku światowego i otwarcie drogi do uzyskiwania koncesji terytorialnych w drodze wojny?
  • Odpowiedz
@hansschrodinger: nie, to wy piszecie jakby sztab trumpa był głupi, a to nie prawda. Dlatego śmiać mi się chce z takich kanapowych ekspertów.
Czy ja to oceniam pod kątem dobra czy zła? Odniosłem się do wypowiedzi jakoby USA jest głupie. A tak nie jest. Oni robią sobie dobrze a nie nam. Więc z ich perspektywy to nie jest głupie.
My polacy mamy jakiś problem z oceną świata. Wszystko sprowadzamy do
  • Odpowiedz
@pangkor: wlazłeś głęboko w dupę pomarańczowego i nie widzisz konsekwencji jego działań

bo jego sztab jest głupi, tu moralność nie ma nic do tego.

czy ty naprawdę nie widzisz że usa traci wiarygodność? nie widzisz że kraje wycofują się z zakupów z usa? nie widzisz że trump rozwala nato?

Mam ci przypomnieć co mówił Rubio parę lat temu? jakie mogą być konsekwencje? widziałeś tą wypowiedź? nie chce mi się szukać,
  • Odpowiedz