Wpis z mikrobloga

Zapraszam do ankiety, w której chciałbym zbadać, jakie macie nastroje i przekonania związane z Islamem. Proponuję eksperyment myślowy, polegający na tym, że zostanie wprowadzone prawo, wg którego:

- szerzenie islamu jest uznane, jako szerzenie doktryny szkodliwiej dla polskiej racji stanu
- wycofanie zostaną wszelkie dotacje państwowe i samorządowe dla organizacji religijnych
- będzie szczegółowa kontrola przepływów finansowych Islamskich NGO-sów
- będzie zakaz budowania i tworzenia meczetów i innych miejsc kultu
- nastąpi nacjonalizacja / przymusowy wykup gruntów należących do religijnych organizacji islamskich i osób z nimi powiązanych, jeśli jest podejrzenie, że służą jako miejsce kultu
- wszystkie meczety zostaną zburzone, przekształcone w muzea
- nastąpi zrównanie obowiązków prawnych dla dzieci muzułmanów - brak ochrony ze względu na przekonania religijne
- będzie systemowa asymilacja i polonizacja osób które chcą pozostać w kraju, do polskich norm kulturowych
- będzie deportacja osób niepoddających się asymilacji do krajów pochodzenia

To wszystko oczywiście przy zachowaniu podstawowych, niezależnych od religii, praw człowieka, czyli ochroną przed prześladowaniem, nietykalnością osobistą, czy majątkową (z wyjątkiem nieruchomości co do których istnieje podejrzenie że są zbiorowym miejscem praktyk religijnych lub nauczania).

Zatem jeśli ktoś bardzo chce pracować i uczyć języka i już tu jest, albo ma kwalifikacje i dopełni wszystkich formalności, to może zostać, ale generalnie chodzi o to, by polska stała się krajem nieatrakcyjnym dla osób, które potrzebują funkcjonować w ramach kultury islamskiej. Tak w ramach ochrony przed zalewem obcego elementu kulturowego, jak i wychowywaniem dzieci z małżeństw mieszanych w obcej religii.

#ankieta #polska #prawo

Czy w trosce o bezpieczeństwo i polską kulturę byłbyś zwolennikiem delegalizacji Islamu w Polsce?

• Tak - bezwzględnie 44.4% (16)
  • Tak - z zachowaniem praw człowieka 19.4% (7)
  • Wszystko mi jedno 2.8% (1)
  • Nie, bo uważam, że to nie zadziała. 11.1% (4)
  • Nie, bo się z tym nie zgadzam 19.4% (7)
  • Inne - opiszę w komentarzu 2.8% (1)

Oddanych głosów: 36

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pro_meth: Manipulujesz danymi wsadowymi a potem interpretujesz wyniki? Fajnie :DDD

Islam to raligia. Taka jak kazda inna. Fakt ze mlodsza od religii chrzescijanskiej. Czyli teraz robi to co religia chrzescijanskja robila w sredniowieczu (wysylanie dzieci na wyprawy krzyzowe to tak chyba nie do konca fajne jest? Palenie ludzi na stosie za czary tez tak nie do konca :P)

Wiec pytanie powinno brzemiec:

"Czy jestes za zdelegalizowaniem WSZYSTKICH religii ktore lamia
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: Jak manipuluję? Przeredagowywałem tylko stylistycznie wpis, bo pewne przeczy zauważyłem tuż po opublikowaniu. Treść ankiety się nie zmieniła.

Co do propozycji - masz rację, można by to tak prawnie skonstruować. Ciężko znaleźć inną religię która by spełniała te cechy i była dla nas zagrożeniem. I tak w praktyce taki zapis dotyczyłby tylko islamu, a mi chodzi o czynnik zniechęcający. Im bardziej miękko, tym mniej to czytelne dla potencjalnych migrantów.
  • Odpowiedz
a mi chodzi o czynnik zniechęcający. Im bardziej miękko, tym mniej to czytelne dla potencjalnych migrantów. Mają wiedzieć, ze nie chcemy ich tutaj z ich religią.

@pro_meth: I ty sie pytasz jak manipulujesz? Tobie nie chodzi o religie tylko o pozbycie sie potencjalnych problemow (z tym to akurat sie zgadzam ze problemow nie tyle nalezy sie pozbywac co nie dopuszczac do ich powstania)

Jednak mieszasz kwestie. ja tez nie chce
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99:Gdybym zrobił tak, jak piszesz, to większość osób nie zrozumie, oleje, albo kompletnie nie zauważy pytania - pomijam jak i tak słaby zasięg takie pytanie ma na Mikroblogu. Tak samo jest niestety z tematami aborcja vs korupcja, dlatego masz proste kolory partii politycznych typu lewica / prawica, gdzie tych wymiarów jest o wiele więcej, a w gruncie rzeczy chodzi i kasę i ochronę koryt. Reszta to tzw flavour, żeby się
  • Odpowiedz
@pro_meth: No i pieknie opisales w czym zyjemy.

W tym wątku chodzi mi jednak doraźnie o kwestię ochrony interesów plemiennych

Moje pelmie jest lepsze niz inne. A to ze lamie prawo? Moje moze inne nie. W dupie mam takie
  • Odpowiedz
Ja Ci powiem jaka jest moja motywacja. Mam dzieci i chcę by im sie dobrze żyło w tym krajh w przyszłości.

@pro_meth: Zycze wiec aby nie doszlo do sytuacji gdzie beda musialy (zeby przezyc) dokonac zabiegu aborcji. Bo w tym kraju moze to byc problem i moga nie przezyc. Zgadnij dlaczego. Tak... Zgadles... z powodu religii (ktorej same moga nawet nie wyznawac). Zycze tez zeby byly w miare "normalne". Bo jak
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: A ja zrobiłem swoją ankietę bo chciałem takie właśnie zadać pytanie. Rozumiem, że Cię taka postawa denerwuję, teraz rozumiem też dlaczego. W dużej mierze podzielam irytację na mieszanie religii do polityki u nas. Chciałbym państwa laickiego, ale istnieje coś takiego ja rozkład normalny IQ - patrz: "Bell Qurve". Nie wszyscy są wyposażeni odpowiednio by sobie poradzić bez religii i jeśli laicyzując na siłę stworzysz pustkę, to może ją wypełnić
  • Odpowiedz
@pro_meth: Zle zrozumiales dlaczego poruszylem temat aborcji.

Poruszylem go dlatego ze to wlasnie ze wzgledow religijnych ludzie umieraja. To czy aborcja powinna byc i w jakim zakresie to temat na inna dyskusje. My dyskutujemy o religii.

Ty twierdzisz ze religia islamska zabija (i w jakis sposob masz racje). Ja Ci pokazuje ze chrzescijanska tez. Bo to wlasnie ze wzgledow religijnych lekarz nie zrobi zabiegu i pacjentka umiera.
Religia JW tez
  • Odpowiedz