Aktywne Wpisy

rzzz +114
Kuchnio-pokój w Wa-wie za 813k PLN
https://wykop.pl/wpis/81947057/deweloper-matexi-juz-publikuje-ceny-w-nowej-inwest
Stać nas xD
110
https://wykop.pl/wpis/81947057/deweloper-matexi-juz-publikuje-ceny-w-nowej-inwest
Stać nas xD
110
źródło: obraz
Pobierz
hyperlink +22
Oglądasz sobie nowe auto, Opel Astra i widzisz to. Przecież takie spasowanie to jakieś nieporozumienie. Tak się teraz produkuje auta? Przecież jakbym nie wiedział, że to nowe, bezwypadkowe auto to bym pomyślał, że to blacharz po pijaku składał z przystanku autobusowego.
#motoryzacja #opel #pracaspawaczamnieprzeistacza
#motoryzacja #opel #pracaspawaczamnieprzeistacza
źródło: image
Pobierz

- szerzenie islamu jest uznane, jako szerzenie doktryny szkodliwiej dla polskiej racji stanu
- wycofanie zostaną wszelkie dotacje państwowe i samorządowe dla organizacji religijnych
- będzie szczegółowa kontrola przepływów finansowych Islamskich NGO-sów
- będzie zakaz budowania i tworzenia meczetów i innych miejsc kultu
- nastąpi nacjonalizacja / przymusowy wykup gruntów należących do religijnych organizacji islamskich i osób z nimi powiązanych, jeśli jest podejrzenie, że służą jako miejsce kultu
- wszystkie meczety zostaną zburzone, przekształcone w muzea
- nastąpi zrównanie obowiązków prawnych dla dzieci muzułmanów - brak ochrony ze względu na przekonania religijne
- będzie systemowa asymilacja i polonizacja osób które chcą pozostać w kraju, do polskich norm kulturowych
- będzie deportacja osób niepoddających się asymilacji do krajów pochodzenia
To wszystko oczywiście przy zachowaniu podstawowych, niezależnych od religii, praw człowieka, czyli ochroną przed prześladowaniem, nietykalnością osobistą, czy majątkową (z wyjątkiem nieruchomości co do których istnieje podejrzenie że są zbiorowym miejscem praktyk religijnych lub nauczania).
Zatem jeśli ktoś bardzo chce pracować i uczyć języka i już tu jest, albo ma kwalifikacje i dopełni wszystkich formalności, to może zostać, ale generalnie chodzi o to, by polska stała się krajem nieatrakcyjnym dla osób, które potrzebują funkcjonować w ramach kultury islamskiej. Tak w ramach ochrony przed zalewem obcego elementu kulturowego, jak i wychowywaniem dzieci z małżeństw mieszanych w obcej religii.
#ankieta #polska #prawo
Czy w trosce o bezpieczeństwo i polską kulturę byłbyś zwolennikiem delegalizacji Islamu w Polsce?
Islam to raligia. Taka jak kazda inna. Fakt ze mlodsza od religii chrzescijanskiej. Czyli teraz robi to co religia chrzescijanskja robila w sredniowieczu (wysylanie dzieci na wyprawy krzyzowe to tak chyba nie do konca fajne jest? Palenie ludzi na stosie za czary tez tak nie do konca :P)
Wiec pytanie powinno brzemiec:
"Czy jestes za zdelegalizowaniem WSZYSTKICH religii ktore lamia
Co do propozycji - masz rację, można by to tak prawnie skonstruować. Ciężko znaleźć inną religię która by spełniała te cechy i była dla nas zagrożeniem. I tak w praktyce taki zapis dotyczyłby tylko islamu, a mi chodzi o czynnik zniechęcający. Im bardziej miękko, tym mniej to czytelne dla potencjalnych migrantów.
@pro_meth: I ty sie pytasz jak manipulujesz? Tobie nie chodzi o religie tylko o pozbycie sie potencjalnych problemow (z tym to akurat sie zgadzam ze problemow nie tyle nalezy sie pozbywac co nie dopuszczac do ich powstania)
Jednak mieszasz kwestie. ja tez nie chce
Moje pelmie jest lepsze niz inne. A to ze lamie prawo? Moje moze inne nie. W dupie mam takie
@pro_meth: Zycze wiec aby nie doszlo do sytuacji gdzie beda musialy (zeby przezyc) dokonac zabiegu aborcji. Bo w tym kraju moze to byc problem i moga nie przezyc. Zgadnij dlaczego. Tak... Zgadles... z powodu religii (ktorej same moga nawet nie wyznawac). Zycze tez zeby byly w miare "normalne". Bo jak
Poruszylem go dlatego ze to wlasnie ze wzgledow religijnych ludzie umieraja. To czy aborcja powinna byc i w jakim zakresie to temat na inna dyskusje. My dyskutujemy o religii.
Ty twierdzisz ze religia islamska zabija (i w jakis sposob masz racje). Ja Ci pokazuje ze chrzescijanska tez. Bo to wlasnie ze wzgledow religijnych lekarz nie zrobi zabiegu i pacjentka umiera.
Religia JW tez