Wpis z mikrobloga

Ale mają robić zmiany i wracać do przycisków.

@r5678: ale tych przycisków jest na tej desce niewiele mniej niż 10 lat temu. Klima na pokrętłach, radio i tak sterujesz z kierownicy, biegi są na dodatkowej dźwigni tak samo jak tempomat więcej guzików do niczego nie trzeba. Jedyne nie odstające tablety, no cóz Tesla pierwsza koszty przycieła i wszyscy zmałpowali
  • Odpowiedz
Na szczęście niedlugo samochody ktore mają same tablety nie będą mogły otrzymać pięciu gwiazdek ncap, co zmusi producentów do montażu fizycznych przycisków i pokręteł
  • Odpowiedz
czy ja jestem boomerem aka "kurła kiedyś to było"

@zackson: tak

czy nowa deska Superba to jakaś porażka?

@zackson: jest słaba. Tablet z zegarami wklejony byle jak w tę deskę, nie pasuje zupełnie. Reszta jest w miarę ok, z tego co widzę są fizyczne pokrętła do klimy, na kierownicy jest trochę przycisków.
  • Odpowiedz
Szczególnie ma to związek z sytuacją pogodową na zewnątrz, przy takich - 10°C dłużej rozgrzewa się wnętrze samochodu, więc na początku ustawiam wyższą temperaturę. Wiem, może jestem dziwny, ale tak robię ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@gupi_ja: To tylko pokazuje że nie umiesz używać klimatyzacji albo zatrzymałeś się w PRL gdzie kaloryfery zamiast głowicy termostatycznej miały zwykłe pokrętło. Ustawiając zadaną temperaturę wybiera się zadaną temperaturę
  • Odpowiedz
@zackson: akurat design deski mi aż tak nie przeszkadza, chociaż w kwestii virtual cockpit wolę jak jest tradycyjny daszek a ekran po prostu zastępuje analogowe zegary. W superbie najgorsze to jest pozbycie się przełącznika biegów z tunelu środkowego na prawą manetkę przy kierownicy. Dzięki temu wycieraczki już nie są tam gdzie we wszystkich autach, tylko dokomponowali dodatkowe funkcje do manetki kierunkowskazu. I np teraz nie da się jednym palcem przełączyć
  • Odpowiedz
@zackson: Za 15 lat będzie rewolucja bo wymyślą że te tablety można obudować i zadaszyć żeby słońce na nie nie padało xD Banda bachorów i gimbów sie wzieła za projektowanie tego syfu.
  • Odpowiedz