Wpis z mikrobloga

Cześć,

czy ktoś ubezpieczał mieszkanie w PZU All Risk? Jak wyglądała wypłata odszkodowania w przypadku szkód? Czy polecacie inną firmę ubezpieczeniową?

Obecnie mam ubezpieczenie mieszkania w Generali. W internetowych rankingach Generali zajmuje wysokie miejsce, ale po zgłoszeniu szkody w tym roku składka na kolejny rok wzrosła prawie dwukrotnie. Szukam więc alternatywy i rozważam PZU. Chodzi o ubezpieczenie All Risk.

#ubezpieczenia #generali #pzu #ubezpieczenie #ubezpieczeniemieszkania
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PolitykaPrywatnosciWSerwisie: Mogę polecić Ci ubezpieczenie PZU DOM. Zakres ochrony jest bardzo szeroki i dodatkowo możesz rozszerzyć umowę między innymi o ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, ubezpieczenie ochrony prawnej czy np. ubezpieczenie następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW). Dodatkowo jest możliwa wygodna forma płatności za polisę - w formie abonamentu.
Wejdź na stronę moje.pzu.pl i oblicz wysokość składki, jeśli oferta przypadnie Ci do gustu, od razu możesz kupić polisę online ;)
  • Odpowiedz
@jadalny_kasztan: No właśnie na start mogą dać podobne taryfy, żeby nie było szoku cenowego, a w ciągu roku będą podwyższać jak zobaczą więcej szkód na produkcie.

Bo jak nagle podwyższą składki o 30% to będzie kompletnie niesprzedawalne, bo aktualnie PZU ma taryfy zbliżone do reszty rynku, a po tych zmianach ich zakres ubezpieczenia wcale nie będzie jakoś odstawał od standardów rynkowych.
  • Odpowiedz