Wpis z mikrobloga

#iptv Witam podpowie mi ktoś co może być powodem takiego działania. Korzystam z iptv otopay na chromecast 4k od wczoraj jest straszne lagi brak synchronizacji obraz dźwięk. Używam tivimate. Telewizio jak i dedykowana ich apke i wszędzie jest tak samo. Wszystko idzie po WiFi prędkość 400Mb/s ping 10
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czyli to wina aktualizacji ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pytanie ile będzie trzeba czekać na poprawki do Chromecast lub aktualizacje Tivimate.
  • Odpowiedz
  • 0
Raczej będzie to wina chrom kasta i tej aktualizacji bo wszystkie apki do tv przestestowalemninjest to samo. Jeszcze podmienię urządzenie i sprawdzę. Np. Na LG tv nic nie chce odtwarzać mimo dodania listy i prawidłowych ustawień.
  • Odpowiedz
@sylwester-bs: po tej aktualizacji trzeba zrobić factory reset, bez tego urządzenie działa wolniej i występują różne problemy z aplikacjami. A14 mocno różni się od A12 (w kwestii kodu), zmienili także jądro systemu. Inni producenci zalecają przywrócenie ustawień fabrycznych po aktualizacji do A14. Zrobiłem to wczoraj i jestem zadowolony, działa szybciej i nie ma już lagów na ekranie głównym. Korzystam z Tivimate i +X i nie zauważyłem problemów z synchronizacją -
  • Odpowiedz
  • 0
Zrobiłem tak jak opisałeś ustawiłem również przekazywanie i odtwarzanie ale nadal występują problemy z tvmate. Mam wrażenie że jakość obrazu jest kiepska, I np. Tvp 1 2 i wiele innych ma PRZYCINKI I obraz skacze internet wifi 5Gz prędkość do 350Mb/s ping 9 uslugodawce to USEVQ
  • Odpowiedz
  • 0
Tak mam ustawione na 50Hz, podłączyłem xiaomi mi tv stik i tutaj jest ok. A napisz proszę jakie masz ustawienia wyświetlacza. Dodam że urządzenie dziala na tv LG oled
  • Odpowiedz
@sylwester-bs: mogę ci później przesłać wszystko na PW bo teraz oglądamy film. TV jest włączony przez większość dnia i wszystko leci bez problemów. Tyle, że moje ustawienia będą częściowo inne ponieważ CC jest podlaczony do Samsunga, który jak wiadomo nie obsługuje Dolby Vision. W sypialni mam OLED LG i drugiego CC ale nie będę go aktualizował do A14 bo stracę możliwość odtwarzania filmów DV p7 FEL. Jeśli będę miał jutro
  • Odpowiedz