Wpis z mikrobloga

@michalbartek: Kupiłem 5000. Ogólnie mam wrażenie, że klasycznym wysprzątałbym lepiej, ale tamtego mi się z lenistwa nie chce nawet wyjmować. Trochę jak z odkurzaczem na kablu i bezprzewodowym. W końcowym rozrachunku pewnie będzie czyściej jak tym przejadę raz na tydzień zamiast doraźnego sprzątania Swifferem z porządnym myciem raz na pół roku :P

Podsumowując:
- bardzo przyjemny w użyciu
- fajnie, że można myć myjkę w pralce
- przy myciu widać ewidentnie paski gdzie są
  • Odpowiedz
@michalbartek: tym że w 3000 masz mniej wody, baterii, ale masz dodatkowego pada co dziś kosztuje 100 zł

No i największa różnica to to, że w 3000 masz jeden tryb pracy a w 5000:
"2 ustawienia wilgotności dla podłóg twardych (niepochłaniających wody) i delikatnych"

Jak Ci niepotrzebny tryb "delikatny" to bierz 3000.
  • Odpowiedz
@michalbartek: a bo ja wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kupiłem mopa w weekend. Na rynku jest chyba od 25 lutego i poza opłaconymi opiniami nic nie ma. Leje pewnie mniej i tyle.

Ja się kierowałem tym że mam 100 metrów do mycia i dlatego wziąłem 5000.
  • Odpowiedz
@Nubzor: jesteś prawdopodobnie autorem jedynej niepodpłaconej opinii w całym internecie, dlatego pozwolę sobie zapytać, myje to porządnie? Zaschnięte też, czy tylko tak powierzchownie?
  • Odpowiedz
@Azura: jak pomachasz to zaschnięte też zejdzie. Chociaż parę razy skrobałem paznokciem bo nie dawał rady, ale myślę że tu zwykły mop też by nie umył.

Tak poza tym podtrzymuję co pisałem wyżej. Czy lepsze od zwykłego mopa - nie jestem pewien. Na pewno lepsze niż mokry Swiffer
  • Odpowiedz
@Nubzor: a czy zostawia smugi? Przy oglądaniu filmików nie wyglądało jakby bardzo "psikał" tą wodą, niemniej takie pojedyncze zarzuty gdzieś się przewinęły, więc najlepiej zapytać u źródła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@yellowlips333: Mam tak dobrane płytki i drewno na podłodze, że nawet jak chcę to brudu nie widzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A czy ich tam nie ma? Nie wiem :P

On w środku pada przelewa wodę, przez małe kanaliki, jest ich bodajże 6. Jeden przejazd zostawi ewidentnie kilka mokrych pasków i kilka mniej mokrych, gdzie podejrzewam, że umyje gorzej. Łudzę się, że jak przejadę kilka razy
  • Odpowiedz
@Nubzor: dzięki za odpowiedź! Dyskusja tutaj przybliża mnie do zakupu ( ͡° ͜ʖ ͡°) - też wychodzę z założenia, że lepiej umyć tym (nawet nieidealnie) w miarę regularnie niż w ogóle xd okazyjnie ogarniając swifferem i przelatując raz na pół roku (albo i rok xd) klasycznym mopem.
  • Odpowiedz
@yellowlips333: Się okaże, że moja opinia taka 7/10 okaże się tym co namówi więcej do zakupu niż 10/10 w sklepach ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Już widzę, że porządne zasięgi ma XD
  • Odpowiedz