Wpis z mikrobloga

#ubezpieczenie #ubezpieczenia Hej chciałbym ubezpieczyć nieruchomość + oc w życiu prywatnym. Mam już obowiązkowe ubezpieczenie brane przy kredycie "na mury" gdzie uposażonym jest bank. Chciałbym ubezpieczyć nieruchomość np. od zalania czy pożaru tak by odzyskać wartość uszkodzonych mebli a jednocześnie chciałbym się ubezpieczyć na wypadek gdy to ja zaleję mieszkanie sąsiada i od wypadku (uprawiam szybownictwo). Da się to połączyć w jedną ofertę czy lepiej szukać osobno?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrBudget: po pierwsze to sprawdź, czy możesz sam ubezpieczyć swoje mieszkanie, żeby nie płacić dwa razy za mury.
Po drugi to da się, a nawet dużo ciężej uzyskać samo OC na życie prywatne, więc zazwyczaj łączy się je z ubezpieczeniem mieszkania.
  • Odpowiedz
żeby nie płacić dwa razy za mury.

@DonCruzo: Przecież nie trzeba ubezpieczać murów dwa razy :D może ubezpieczyć same stałe elementy + ruchomości domowe + OC w sporej liczbie firm, ale fakt że wzięcie wszystkiego na jednej polisie będzie tańsze niż na 2 osobnych.

@MrBudget: Co do szybownictwa, to już zostaje Tobie szukać po klauzulach OC w OWU, opcjonalnie odezwać się do jakiegoś multi niech szuka czy można
  • Odpowiedz
@MrBudget: W ramach ubezpieczenia PZU DOM możesz dostosować polisę do swoich potrzeb. PZU wypłaci odszkodowanie między innymi za zniszczenie budynku, uszkodzenie wyposażenia lub kradzież po włamaniu. Oczywiście możesz też rozszerzyć polisę o OC w życiu prywatnym i np. o usługi assistance. Składkę możesz obliczyć samodzielnie na moje.pzu.pl - jeśli oferta przypadnie Ci do gustu, od razu możesz ją kupić online :)
  • Odpowiedz