Wpis z mikrobloga

@bezpravkano207 Nie, chyba nie, a jeśli ktoś pamięta to niech mnie poprawi. Tam chyba pracownik tego centrum pogrzebowego - Szmurło rozwalił im kamerę na parkingu. Z tego co pamietam to zabranie kamery Majora to była akcja z Kubalą i zielonym jak Krzysiek podważył jego autorytet czy jego syna co do gospodarki. Ze Szmurło i Vornestem to były akcje wysyłania trupiarzy na Choińskiego i Krzysztofa, co karawan przyjechał po Jego na Szkolną
  • Odpowiedz
@Przemas129 Pomijam fakt całokształtu jego osobowości i nie rozpatruję kwestii czy Krzysztof był dobrym czy złym człowiekiem. Dla mnie nie jest to "jakiś typ z internetów", dobrze wspominam czasy, gdy zaczęła się medialna kononomania związana z jego wystąpieniem na kandydata. Nie śledziłem tego aż tak po tym 2006 roku, jakoś specjalnie jego losów, ale jednak to wszystko się epizodycznie gdzieś tam przewijało (miałem wówczas 11 lat… zobacz jakich dziś mają internetowych
  • Odpowiedz
@BratMichnikaWSzwecji Ooo właśnie! Ja byłem na dużej ilości pogrzebów i to nie wstyd.
@kanalia1217 Dziękuję za informację, znów kwoty ecipy się mijają z realiami. Ciekawe jakie jeszcze rzeczy miały wpływ na podaną kwotę, może za dwa nagrobki na następne 20 lat zapłacili? Co tam jeszcze się płaci? Nie wiem, np. wjazd na cmentarz ekipy pogrzebowej / kamieniarskiej?
  • Odpowiedz
@bartlomiej_rakowski zgoda na postawienie pomnika i wjazd kamieniarza na cmentarzu Boboli kosztuje 50zl, wiem że jak jest pomnik to dodatkowo 200zl za odsunięcie płyty. Ogólnie za pogrzeb na Boboli normalny z mszą, transportem księdza na cmentarz (300zl), autokarem z kościoła na cmentarz i później na stypę, ubraniem, trumną, dwoma wieńcami, miejscem na cmentarzu zapłaciłem w zeszłym roku 10400zl. Zasiłek 4000 więc normalny pogrzeb to koszt około 6500. Na niczym nie oszczędzałem
  • Odpowiedz