Wpis z mikrobloga

ciekawe jak się wiedzie #blockyfarm
pomijając ze z tego co pamiętam kompletnie olali wykop jak osiągnęli sukces to jak im teraz idzie? da się gdzieś sprawdzić liczbę aktywnych graczy na google play?
#gamedev
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sinti: Gra od paru lat nie jest aktualizowana. Miała być kopalnia czy coś i nawet koparka na mapie była, ale to usunięto i od tamtego czasu żadnych zmian czy poprawek. Jakiś miesiąc temu odpaliłem i trochę jeszcze ludzi w to gra. Jak są wydarzenia co parę dni to po liście wyników widać zawsze minimum stu graczy więc na luzie jest dużo więcej.
Nadal jednak nie działa lista najbardziej doświadczonych graczy
  • Odpowiedz
  • 2
@Tomaszu: zasypało ich kasą trochę i poszli w melanz pewnie i się przeciągnął xD
bo nie wiem co innego by miało sprawić że nagle dochodową gierkę nad która tyle czasu z taką pasją całkiem porzucili
  • Odpowiedz
@Sinti: a sprawdź na sklepie co tam jeszcze wypuścili bo ja gdyby nie to że dalej obserwuje tag to bym zapomniał że coś takiego istniało
  • Odpowiedz
@Sinti: @Tomaszu @Fasol88 @Biszkopcik Grę Blocky Farm tworzyliśmy w zespole 3 osób przez około 3.5 roku. Wydaliśmy ją w modelu biznesowym, gdzie gra jest darmowa i zawiera opcjonalne reklamy i mikropłatności. Niestety po premierze okazało się, że odnieśliśmy ogromny sukces marketingowy (w Polsce ten sukces w dużej mierze zawdzięczamy Wykopowi), ale nie przełożyło się to na biznes i finanse. Można powiedzieć, że gra po prostu zarobiła na to,
  • Odpowiedz
@Sinti: @Tomaszu @Fasol88 @Biszkopcik dodam jeszcze, że w kolejnych latach podjęliśmy współpracę z kilkoma firmami, co zaowocowało przeniesieniem gry Blocky Farm na platformy Steam, Nintendo Switch, PS5 oraz XBOX. To pokazuje jak dużym uczuciem nadal darzymy Blocky Farm.

Gdybyście chcieli sprawdzić pozostałe gry to tutaj nasz profil w
Google Play
App Store
  • Odpowiedz
@sortris: O, dziękuję za wypowiedź. Fajnie opisane, już dawno mogłeś tak napisać bo obserwuje tag Blocky Farm od początku i co jakiś czas ,,ktoś się odpala". W tym ja byłem ciekawy dlaczego taki fajny projekt został porzucony.

Rozumiem wasze wypalenie, tylko dla prostego Kowalskiego rozumowanie jest inne. Skoro zarobiliście na grze, żeby zwrócić się koszt developmentu, to znaczy, że zarobiliście na swojej pracy. Zapewne jak 90% społeczeństwa, które codziennie chodzi
  • Odpowiedz
@sortris zarabianie na zbugowanym, gównianym produkcie, w którym każdy mógł oszukiwać z palcem w dupie, a twórcy tego nie naprawiali plująć ludziom w twarz. Jakie to polskie… I jeszcze ten syf bezczelnie wisi w App Store. A wiecie, że Apple nie lubi takiego oszukiwania. Przyznacie się do swoich praktyk, czy chcecie by wam tę apkę wywalić ze sklepu Apple? Wypiek na App Store też prawie przeze mnie zdechł, ale byłem zbyt
  • Odpowiedz