Wpis z mikrobloga

Hej Mirki, stoję przed wyborem pralki i suszarki. Priorytetem jest dla mnie jak najmniejsza możliwa jak na te czasy awaryjność i jakieś realnie użyteczne funkcje. Trochę poczytałem, ale nigdy nie korzystałem z suszarki także nie mam praktycznego doświadczenia w tym temacie. Chciałbym skompletować zestaw spełniający poniższe wymagania:

- Suszarka z pompą ciepła.
- Kolor czarny - widzę, że to znacznie ogranicza wybór i np. Electrolux (który był polecany w poprzednich postach) nie ma czarnej suszarki? Czy znajdzie się coś sensownego od innych producentów?
- Możliwość zastosowania szuflady między urządzeniami.
- Brak zbędnych smart funkcji – nie potrzebuję bajerów typu WiFi.
- Możliwość podłączenia suszarki do odpływu – żeby nie opróżniać zbiornika na wodę.
- Standardowa szerokość/głębokość ~60 cm.
- Możliwość łatwego czyszczenia kondensatora w suszarce - czytając posty w tym temacie widziałem jak "efektywne" jest automatyczne czyszczenie.
- Zestaw ma być zainstalowany we wnęce - czy producenci wymagają zachowania odstępów? 2-3cm z każdej strony wystarczy?

Chcę, żeby zestaw licował się ze ścianą, ale nie wiem, czy moje wymiary wnęki będą wystarczające. Planuję wnękę o wymiarach 65x65cm. Czy to wystarczy na sprzęt + wentylację? Dochodzi jeszcze warstwa kafelków (~1 cm z każdej strony). Jeśli chodzi o przyłącza, to wod-kan będzie chowany w ścianie, a wykonawca zapewnił, że powinny wystawać max 1 cm. Chcę, żeby wnęka była możliwie płytka bo z drugiej strony jest pokój.

Wołam także guru AGD @Notakaprawda - prośba o opinię ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#suszarka #pralka #agd #pytanie #remont #remontujzwykopem #dom
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MrocznyZiemniak jeszcze nie, dopiero łazienka na wykończeniu. Ale wybór prawdopodobnie padnie na LG RC90V9JV2W jeśli chodzi o suszarkę + do tego pralka do kompletu. Jest czarna, ale ma automatycznie czyszczący się skraplacz.
  • Odpowiedz