Wpis z mikrobloga

Ubezpieczyciel odpisał mi, że proponują ugodę w wysokości 1100zl (babeczka wycofała we mnie na parkingu) i że mam czas na odpisanie do 03.03. To jest normalne, że dają tak krótki czas na zastanowienie się? Ogólnie sytuacja wygląda tak, że prawdopodobnie zderzak wykonał swoją robotę bo żadnych uszkodzeń nie widać (poza odznaczonymi śrubami w tablicy rejestracyjnej). Chłodnica wydaje się nieruszona, ale nie mam pewności jak to tam wygląda gdzieś głębiej - bo uderzenie bylo zauważalne (zatrzęsło samochodem dosyć mocno). W kosztorysie napisali ze części 30zl, lakier 800 plus robocizna =1010 zł dlatego proponują 1100. Zastanawiam się żeby to zaakceptować bo może nic się nie stało, ale z drugiej strony jak było to uderzenie to nie wiem czy konstrukcja wewnętrzna w jakimś stopniu nie ucierpiała. Nie pomaga fakt, że dali czas do poniedziałku xD Co byście zrobili w takiej sytuacji?
#samochody #mechanikasamochodowa #ubezpieczenia #oc
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To jest normalne, że dają tak krótki czas

@ChudyByk21: Przy małych szkodach czasami nie opłaca im się przypisywać rzeczoznawców na takie sprawy, więc wolą wysłać losową kwotę, czasami korzystną a czasami nie, żeby zamknąć szkodę i problem z głowy.

Masz 3
  • Odpowiedz
@ChudyByk21 z mojego doświadczenia wiem, że wycena przez rzeczoznawcę jest zaniżana a co dopiero bez rzeczoznawcy na podstawie zdjęć. Miałem szkodę i dawali mi 1500 zł więc oddałem na bezgotówkowe do ASO i była faktura na 9,5 tys zł
  • Odpowiedz
  • 0
@TypowyDaltonista: @Karton_bez_szkla auto nie jest jakieś nowe, Opel meriva A. Tak jak pisałem, zewnętrznie szkoda wygląda jakby jej nie było (dosłownie nie wiem jak to jest w ogóle możliwe że przy uderzeniu nie widać śladu na lakierze, nic nie jest wgięte, poza tablica, która się lekko ugięła). Więc wydaje mi się że chyba korzystnie dla mnie wycenili naprawę. Zaczynam przypuszczać że wewnątrz też się nic nie uszkodziło. Może się
  • Odpowiedz
  • 0
@Karton_bez_szkla: a poważną szkodę miales? Nawet nie wiem czy mam czas negocjować, dali mi termin do 03.03, a później może zaczną już się przyglądać bardziej niż po zdjęciu tablicy rejestracyjnej xD. Narazie to jest chyba postępowanie w sprawie takiej szybciej ugody, ja to nie wiem jak to działa wszystko xD
  • Odpowiedz