@najbardziej-lysy: w przypadku ogarniętego elektryka / elektromontera / technika od sieci z jakimś doświadczeniem znalezienie pracy to kilka dni stawki i to jak wygląda praca ciężko określić gdyż "to zależy". Inaczej to wygląda w domach / mieszkaniach, inaczej na działających obiektach, a jeszcze inaczej w przypadku nowych obiektów przemysłowych / handlowych / biurowych
@yazir: @eaxata a gdzie w elektryce najlepiej się pracuje? Na budowach, w przemyśle? Bo wątpię że na drabinie przy słupach. @gorzki99 człowiek połowę życia klikał w kąkuter i szuka opcji na przypadek kiedy AI wyrzuci go z pracy
@najbardziej-lysy: Budowy przemysłowe są p--------e dużo targania ciężkiego towaru, szynoprzewodów, głównych zasilań. Remonty mieszkań jak trafisz na płytę żerańską też daja w kość. Ja osobiście od jako takiej typowej elektryki odszedłem (tylko z doskoku, i przy okazji innych prac, ewentualnie wsparcie dla zaprzyjaźnionych firm, dozór elektryków) ale mi największy fun dawały zawsze naprawy i modyfikacje na działających obiektach. I w sumie dalej to robię ale przy sieciach LAN. Praca sprawia
@najbardziej-lysy: Automotive. Ale to trzeba sie liczyc z delegacjami. Natomiast sama praca to luz w doupie :D No i placa calkiem niezle :) A poza tym wystarczy znac podstawy podstaw i nie trzeba zadnych studiow :D
- technik dentystyczny
- elekrokardilog
- elektryk
Albo jaka jeszcze praca raczej manualna, ale taka gdzie bardziej skillem zarabiasz, a nie niszczeniem własnego zdrowia?
#pracbaza
elektryków brakuje, fajną kasę się zarabia, jak się coś umie to bardzo łatwo o pracę za granicą za bardzo dobre pieniądze
Dosc ciekawe polaczenie :DD
@gorzki99 człowiek połowę życia klikał w kąkuter i szuka opcji na przypadek kiedy AI wyrzuci go z pracy
@najbardziej-lysy: Automotive. Ale to trzeba sie liczyc z delegacjami. Natomiast sama praca to luz w doupie :D
No i placa calkiem niezle :) A poza tym wystarczy znac podstawy podstaw i nie trzeba zadnych studiow :D