Wpis z mikrobloga

Siemka, zamówiłem sobie na Liexpress baterię marki NOHON do swojego Oneplus 7 Pro. Bateria przyszła, wymieniłem, zrobiłem kilka kalibracji, ale defekt baterii jest taki, że telefon całkowicie pada przy rozładowaniu przy 27%. Napisałem do chińczyka, po wielu wiadomościach przyznał mi rację i napisał, że wyśle mi nową baterię jeśli się zgadzam (za dopłatą 0.01$). No i teraz pytanie co z tym zrobić.
Obawiam się czy nie dostanę fake numeru do śledzenia albo stracę czas ochrony obecnie zamówionej baterii. Co o tym sądzicie? Rozmyślam jeszcze nad otwarciem sporu, ale nie chciałbym odsyłać baterii.

#zakupyzchin #zakupyzaliexpress #aliexpress #zakupy #oneplus #elektronika #android
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MisiekD: żadnego dogadywania ze sprzedawcą, to często kończy się kiepsko. Spór i full refund. A i po za naprawdę sprawdzonymi markami szkoda pieniędzy na tanie baterie z Ali.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bedejutro no napisałem o co mi chodzi, o pewność zakupu i ochronę. Jak przyjdzie co do czego to zamiast zwrotu kwoty za baterię będą mi chcieli zwrócić 0.01$
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sberatel kolego, a jak ja się już z nim umówiłem na tą wysyłkę drugiej baterii za tego 0.01$? Już teoretycznie od 2 dni mam numer trackingowy tego zamówienia. Powinienem na starym zamówieniu za 16$ otwierać spór jak już mu napisałem, żeby wysłał? Jak aliexpress na to popatrzy?
  • Odpowiedz
@MisiekD ehh, a też się zastanawiam nad tym nohonem do mojego 8t bo na różnych forach dobre opinie są, ale jak widać chyba kwestia szczęścia :/

EDIT: Jak ktoś ma jakieś sprawdzone źródło dobrych baterii to dajcie znać.
  • Odpowiedz
@MisiekD to daj znać jak zostaniesz co z tego wyszło :). Tak by the way... Ile miałeś sprawności starej baterii? U mnie ubyło 30% i zaczyna mnie to denerwować już.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kamilo0 Nie wiem ile dokładnie u mnie spadło pojemności. Ale na pewno więcej niż 50%, a często poniżej 40% spadało mi bardzo szybko. Czasem mając 35% nagle spadało mi do 8%.
  • Odpowiedz