Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CloudSpanner: gość pisze jakby miał p--------k w głowie z powodu braku pozytywnych interakcji z kobietami.
Równie dobrze mógłby napisać "spotkałem na ulicy p0lczysko, które chciało mnie upokorzyć i zamordować ale byłem dzielny i się nie dałem, klepcie mje koljedzy po jajeczkach" ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
i to mi daje prawo być gównianym człowiekiem"

@thorgoth: W zasadzie jak uznajemy za słuszne odrzucenia i niesprawiedliwość jeżeli tylko dzieje się w interesie kobiet to dlaczego op ma nie być złośliwy w stosunku do grupy (a tutaj to nawet konkretnej osoby) która ewidentnie nie jest mu przyjazna?

Wymaganie poświęcenia od obcej osoby, która nie podziela twojego spojrzenia na nią samą i jej sytuacje, to arogancki
  • Odpowiedz
Jaki interes ma ktoś w byciu miłym dla kobiet, skoro te nie są miłe dla niego, nie chcą i wiadomo, że nie będą chciały

@Eteres: jeżeli ktoś twierdzi że a'priori połowa ludzkości będzie do niego uprzedzona, to ma trudności poznawcze.

PS
Nadużywasz wyrażenia "w zasadzie".
Ciekawe czemu aktywujesz się tylko w tematach o domniemanych krzywdach zadanych mężczyznom przez kobiety. Nie wiem ale się domyślam
  • Odpowiedz
dlaczego op ma nie być złośliwy w stosunku do grupy (a tutaj to nawet konkretnej osoby) która ewidentnie nie jest mu przyjazna?

@Eteres: bo to niepotrzebne i gówniarskie (ale jej pokazałem!!!). OP i tak wygrał (ma dyplom) a julka i tak przegrała (poskakała na dongach i odpadła ze studiów). Powtórzę: po co zniżać się do jej poziomu?
  • Odpowiedz
@thorgoth:

Łopatologicznie - to że sąsiad A zabił ci psa, nie uzasadnia abyś ty zabił psa sąsiadowi B, nawet jeśli A oraz B są przedstawicielami tej samej płci

Bardzo nietrafiona analogia.
Sąsiad A i B to zbiór dwóch znanych i konkretnych osób. Jedyna cecha która ich łączy to sąsiedztwo (włączanie tu cechy jak płeć nie ma sensu). Dodatkowo zabicie psa to niespotykany zwyczajnie czyn, który w przykładzie nie jest powtarzany. Nie możesz
  • Odpowiedz
bo to niepotrzebne i gówniarskie (ale jej pokazałem!!!)

@gorobei: No tak - sam napisałem że dlaczego wymagać braku złośliwości?
W sensie ja mam świadomość, że są zachowania niewłaściwe, ale skąd niby wynika prawo żeby komuś je zakazywać gdy pozwalamy na niewłaściwe zachowania innej grupie bo realizuje ona swój interes?
Jeżeli za kryterium obieramy to czy jakieś zachowanie prowadzi do niechcianych konsekwencji albo jest ukierunkowane na krzywdę, to musielibyśmy konsekwentnie krytykować masę postaw kobiet,
  • Odpowiedz
ale skąd niby wynika prawo żeby komuś je zakazywać

@Eteres: to nie żadne prawo i żaden zakaz. To własna decyzja że jest się lepszym ponad to.

Jak obszczekuje cię zza płota pies to też się na niego wydzierasz żeby mu pokazać kto tu jest dominatorem czy po prostu idziesz dalej ledwo to nawet zauważając?
  • Odpowiedz
@thorgoth: No dobrze, w takim razie zawsze kiedy akurat natrafiam. Może masz bezbłędne wypowiedzi, których nie widziałem. Nie wykluczam i przyznaje, że powinienem sprecyzować o co mi chodzi.
  • Odpowiedz
To własna decyzja że jest się lepszym ponad to.

@gorobei: No właśnie, ale ocena tego bierze się w zestawieniu z jakimś ideałem (a przynajmniej ideą).
Jeżeli krytykujesz jakieś zachowanie twierdząc, że nie może mieć miejsca, to w oczekiwaniach masz istnienie normy która tego zabrania. Na tym przecież polega tego typu ocena.
Jeżeli uznajesz nieprawidłowość jakiegoś zachowania, ale nie oczekujesz że ktoś będzie musiał się do tego stosować, to naturalnie musisz uznać, że faktycznie
  • Odpowiedz
Może masz bezbłędne wypowiedzi, których nie widziałem.

@Eteres: masz gościu agende, jak świadkowie jehowy.
I tak samo otwarty umysł.
Dla ciebie mądre i logiczne posty to te, które się z tobą zgadzają.
A błędne to te, które się nie zgadzają z twoją agendą.

Nie mam motywacji żeby z tobą poważnie gadać. Podejrzewam że nikt na wykopie ani nawet w realu nie ma, choć nie wykluczam że OP tego wątku będzie
  • Odpowiedz
Dla ciebie mądre i logiczne posty to te, które się z tobą zgadzają.

@thorgoth: Jak tylko tak twierdzisz.

Podejrzewam że nikt na wykopie ani nawet w realu nie ma, choć nie wykluczam że OP tego wątku będzie bardzo skwapliwie klepał cie po jajeczkach ( ͡°
  • Odpowiedz
jak ja się cieszę że mam 45 lat i studiowałem w lepszych czasach. Takie wyrachowanie przeraża.

@gorobei: za Twoich czasów też tak było (wiem od starszych kolegów), ale taka laska chociaż była wdzięczna. Na ciasto zaprosiła, pogadała z tobą, coś tam Ci przekazała z żeńskiej energii. Za moich czasów (15 lat temu) było już wyrachowanie na full, metody januszowskie - byleby złapać fraj3ra na hajs. Teraz to jest pewnie masakra.
  • Odpowiedz
@MajorKusiol: mnie akurat chodziło o "nie robi wam co najmniej gały". Jasne że jak się pomagało to ten drugi/ta druga jakoś się odwdzięczał, chociaż niekoniecznie nawet od razu. Zresztą, to bardziej mnie pomagały dziewczyny niż ja im (notatki!) i to mimo tego że studiowaliśmy na polibudzie.
  • Odpowiedz