Aktywne Wpisy

MonazoPL +132
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1060
Pobierz
wqeqwfsafasdfasd +58
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Kto wie, że branie kredytu na giełdę to przepis na katastrofę? – no ja.
Kto widział już dziesiątki osób, które myślały, że są nieomylne, dopóki rynek nie pokazał im środkowego palca? – też ja.
Kto rozumie, że pożyczka to nie darmowy pieniądz, tylko zobowiązanie, które trzeba spłacić niezależnie od tego, czy giełda idzie w górę, czy wali się na ryj? – no właśnie, znowu ja.
Giełda jest piękna. Ale giełda to też bestia, która zjada ludzi, którzy myślą, że są mądrzejsi od rynku. Kredyt na inwestycje to jak granie w kasynie za pożyczone – jak wygrasz, to jest euforia, ale jak przegrasz, to nikt nie da Ci drugiej szansy. A przegrywają nawet najlepsi.
Chcesz inwestować? Super. Rób to z głową. Oszczędzaj, buduj kapitał, inwestuj długoterminowo. Ale nie bierz kredytu, żeby "gonić Szwajcarów", bo możesz skończyć jako kolejny, który musi tłumaczyć się przed bankiem, a nie przed Wykopkami.
Warto oszczędzać. Warto inwestować. Ale jeszcze bardziej warto myśleć.
Pokój z Wami.
#gielda #finanse #inwestowanie #gpw #xtb
źródło: 1_BIk9dXJeGwMumnSrTh_7_g
Pobierz@adamlang: no dobra, ale pokaż efekt :)
Całe szczęście to było do półrocznego dochodu.
Pierwsza zasada nie gra się na nie swoich pieniądzach.
źródło: image
Pobierz@adamlang: Bo prawie każdy, kto dotyka CFD, straci, tamten wyjątkowo chojraczy, a dodatkowo piszesz z zielonkowego konta, więc wiadomo że masz tutaj inne.
No i jakbym nie miał pewności wczesniej, to mam po tej odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)