Wpis z mikrobloga

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Misiopysioo: planowałem tylko z tyłu sakwy i w środek ramy tę trójkątną torbę, najwyżej namiot na kiere bym montował. W tym roku bardzo chcę zacząć przygodę z taką jazdą, ale kasy mało mam.
Edit: namiot i ogólnie dużo sprzętu turystycznego mam, bo backpacking od dawna uprawiany, ale teraz chciałbym spróbować rowerem.
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: jeśli wymieniał bym wszystkie elementy, które wypisałeś, to czy finansowo ma to sens? Może lepiej od razu kupić inny rower i wyjdą podobne pieniądze. Musiałbym też zapłacić komuś za serwis, bo sam tego wszystkiego nie wymienię, a już na pewno nie zrobiłbym tego dobrze.
  • Odpowiedz
@Fafrocel: jak zaczynałem backpacking jakieś 15 lat temu, to miałem najtańszy plecak, wielki śpiwór i namiot który ważył z 4kg, nie przeszkodziło mi to w zwiedzaniu Azji Centralnej, Kaukazu czy krajów afrykańskich, dziś sprzęt mam znacznie lepszy i myślę, że z rowerem będzie tak samo, po prostu teraz nie mam za bardzo hajsu, ale to się zmieni. A zacząć chcę już.
  • Odpowiedz
@panzmarszrutkiwbiszkeku: no ramę to możesz sobie nawet używana kupić jakąś aluminiowa gianta np,
I wtedy do kupujesz cały osprzęt najlepiej nowy jeśli masz w planach jeździć wiele lat i się nie wkorwiac na wyjazdach że coś słabo działa.

A rower polecam sam sobie złożyć bo to nie jest coś mega skomplikowanego a bardzo przyda się jak będą problemy w dziczy i trzeba będzie samemu naprawiać.

Dodatkowo polecam ci Piasty firmy"Hope, pro Evo 2"
  • Odpowiedz
@dfg1: moim problemem jest, że nikt ze znajomych nie ma zajawki na tego typu aktywność, nie mam gdzie podejrzeć sprzętu, nie mam wyobrażenia ile towaru zmieszczę do takiej sakwy, nie wiem jak to porównać do plecaka. Dobrze by było przejechać się już takim gotowym zestawem. Sprawdzić czy mi pasuje, czy dałbym radę z większą wagą czy raczej powinienem ją zmniejszyć itp. Dużo pytań mało odpowiedzi.
Z drugiej strony, w Iranie
panzmarszrutkiwbiszkeku - @dfg1:  moim problemem jest, że nikt ze znajomych nie ma za...

źródło: 1000005425

Pobierz
  • Odpowiedz