Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +512
Ale trzeba mieć coś nie tak z garem, żeby zakleić całą Polskę takimi billboardami, a 2-3 lata później ogłaszać zwolnienia grupowe z powodu cięć kosztów w firmie.
To chyba sytuacja bez precedensu na skalę światową xD
#januszebiznesu #januszex #pracbaza #bekazkatoli
To chyba sytuacja bez precedensu na skalę światową xD
#januszebiznesu #januszex #pracbaza #bekazkatoli
źródło: 0D92F02C-5181-4B93-B73C-08E8D30AD2C6
Pobierz
nobon +2
1. Czy jest coś takiego jak SUV kombi? (Zdjęcie Mazdy CX-5 dla przykładu).
2. Czym konkretnie rózni się SUV od terenówki?
3. Dlaczego Toyota Rav-4 ma wpisane w papierach, że to auto terenowe, a wszyscy mówią na nie SUV?
Te
2. Czym konkretnie rózni się SUV od terenówki?
3. Dlaczego Toyota Rav-4 ma wpisane w papierach, że to auto terenowe, a wszyscy mówią na nie SUV?
Te
źródło: temp_file7092747002503614720
Pobierz

a) po 2 stronie wyspy
b) na początku asfaltu po 2 stronie wyspy
#motoryzacja #pytanie #pytaniedoeksperta
źródło: piszy1
PobierzZabrania się:
1) wchodzenia na jezdnię lub drogę dla rowerów:
a) bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych
@roster1:
W obu wypadkach odpowiedź brzmi: NIE.
@gorzki99:
Niezależnie od tego, czy na wyspie są namalowane pasy, czy nie, traktowane są jako dwa odrębne przejścia - i nie ma wtedy obowiązku ustępowania pieszemu na drugim przejściu. Wyjątkiem jest przejście wymalowane w całości przez powierzchnie wyłączone z ruchu znakami poziomymi, bez fizycznej
@costamtenteges: Tylko na "twoim" przejściu. Na tym drugim może sobie tańczyć kankana, a ty masz prawo mieć go w dupie.
@gorzki99:
Oczywiście. A dokładnie to co cię interesuje?
@kasztan00: No przyznam ze tego to sie nie spodziewalem :D Milo :)
Interesuje mnie przepis ktory definiuje "fizyczna wysepke" Bo interesuje mnie jak zinterpretowac te 2 przejscia:
źródło: image
PobierzTo pierwsze (z wydzieloną wyraźnie wysepką) jest traktowane jako dwa osobne przejścia w myśl art. 13 p. 8 prawa o ruchu drogowym:
"Jeżeli przejście dla pieszych wyznaczone jest na drodze dwujezdniowej, przejście na każdej jezdni uważa się za przejście odrębne. Przepis ten stosuje się odpowiednio do przejścia dla pieszych w miejscu, w którym ruch pojazdów jest rozdzielony wysepką lub za pomocą innych urządzeń na
Mnie juz to pierwsze "rozwala" (ale wiem ze to 2 osobne przejscia) No bo jaka tam "wysepka"? calosc przejscia jest na jednym poziomie.
Jesli bysmy z pod znakow skasowali to "podwyzszenie" i ustawili znaki na jezdni to mielibysmy to samo co na zdjeciu nr 2.
Swoja droga to nie jest tak ze mietek se przyszedl i namalowal te pasy ot tak sam od siebie (zdjecie
źródło: image
Pobierz@kasztan00: Tylko ja się pytałem o jednojezdniową czyli dwukierunkową :)
Tutaj :
https://autoblog.spidersweb.pl/wysepka-dla-pieszych-przepisy
wyglądało na sensownie wytłumaczone ale wydaje mi się że pomotali na koniec i juz sam nie jetem pewien...
@roster1:
Doczytaj drugą część przepisu :)
"Przepis ten stosuje się odpowiednio do przejścia dla pieszych w miejscu, w którym ruch pojazdów jest rozdzielony wysepką lub za pomocą innych urządzeń na jezdni"