Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@miltem Określenie „tęczowy Rafałek” jest używane głównie przez przeciwników Rafała Trzaskowskiego, prezydenta Warszawy, w kontekście jego poparcia dla praw osób LGBTQ+.

Skąd to się wzięło?

1. Deklaracja LGBT+ – W 2019 roku Trzaskowski podpisał w Warszawie tzw. Kartę LGBT+, co wywołało ostrą reakcję środowisk konserwatywnych. Od tego momentu zaczął być kojarzony przez niektórych jako „tęczowy” polityk.
  • Odpowiedz
@MaoPL: bo to musi być człowiek, ktory nie skompromituje nas na świecie. Po drugie, potrzeba prezydenta, ktory nie bedzie blokował wszystkich ustaw bo tak
  • Odpowiedz
@MaoPL: Nie wydaje mi się. Słuchałem wielu wypowiedzi przedstawicieli tej partii jak i patrzyłem jak głosują. To mi wystarczy żeby nie chcieć nigdy na nich głosować. Nie muszę wsadzać łapy do ognia żeby się przekonać czy na pewno gorące. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MaoPL złą Konfa tylko w Twojej głowie xD I tu już wiadomo, że nie warto ciągnąć tematu.
Wystarczy tylko przejrzeć kilka dni w tył profile na platformie X kilku członków konfy xD
Też miałem epizod, że mi Sławek imponował będąc w szkole średniej, no cóż ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Winatuska Po Dudzie i Komorowskim już nikt nas nie skompromituje bardziej, zresztą Metzen według mnie ma całkiem dobre przemówienia, i przede wszystkim będzie blokował ustawy które nie są dobre dla nas, a nie wszystkie. Dawno nie słyszałem o ustawie po której pomyślałem: " dobre, fajnie że to wprowadzili!" Tylko same zakazy i nakazy idiotyczne.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@scout-scout Tak? A co mi powiesz o tych wszystkich posłach z paru pierwszych części Metzen grilluje? Te mątwy śmieją się z człowieka który chce coś robić samemu zajadając się paczkami bo mają takich wiernych wyborców jak Ty.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@miltem co mi powiesz o oświadczeniach majątkowych wszystkich posłów? Suafek wśród nich to prawdziwy milioner, reszta ledno na minimalnej jedzie xD
  • Odpowiedz
@MaoPL: Pogięło cię. To że nie podoba mi się konfa i pis nie znaczy że jestem jakimś żelaznym elektoratem którejś partii. Oddam głos tam gdzie będę uważał że zaszkodzi najmniej. Niestety mamy takie standardy teraz w polityce że trzeba głosować na mniejszych szkodników bo niema zbyt wyboru. Osobiście wolał bym wybory w których jest większe zróżnicowanie. Ale mamy co mamy.
  • Odpowiedz
@MaoPL: Sławek to się nadaje do zbierania grzybów, a nie prezydentury. Rysiek Petru, który umówmy się, nie jest najostrzejszym nożem w szufladzie, zdemolował go jak dziecko. Chciałbym przypomnieć też słynny projekt Konfederacji o kwocie wolnej od podatku (https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/9351400,kosztowny-blad-konfederacji-pomylili-kwote-wolna-z-kwota-zmniejszaja.html). Kto jak kto, ale Sławek jako lider tego ugrupowania i ekspert od prawa podatkowego, powinien chyba lepiej ogarnąć taki temat. Zbadaj sobie jak wygląda spółka giełdowa Mentzena i jej rezultaty, to
  • Odpowiedz
@MaoPL: PO to bezplciowa, bezpieczna partia. Alternatywa jest wpuszczanie szurow albo systemu autorytarnego na salony (lub both xD). Nie wiem w ogole o czym dyskusja. Jak ktos chce normalnej partii z pomyslem na polske, to w tej chwili nie ma takiej w ofercie. Poza tym, samo rozliczenie poprzednich rzadow i przywrocenie respektowanego w europie systemu prawnego to bardzo duzo i zdziwie sie jesli sie uda posprzatac w 1-2 kadencje. Pomijam
  • Odpowiedz