Wpis z mikrobloga

Też macie ostatnio w UPC bardzo duży ping i giga ścinki w grach? Ping jitter jest k------o duży.
Próbowałem resetować router, bawić się w optymalizację TCP/zmiane dnsow i aktualizacje sterowników ale nic nie pomogło. Zastanawiam się czy może to być kwestia Windowsa bo problem zaczął się pojawiać mniej więcej po zmianie z 10 na 11
Tak prezentuje się to przykładowo w Valorancie, gdzie mam na Warszawie 70 pingu.
W CS2 ping wynosi ~20 ale straszne "cofki" są, przez co nie da się w to grać.
#upc #ping #play
powerrager - Też macie ostatnio w UPC bardzo duży ping i giga ścinki w grach? Ping ji...

źródło: ping

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@powerrager: Uciekaj z UPC tak jak ja, a właściwie od tych patałchów z playa, którzy zepsuli świetny net. Problem jest znany, przejrzyj tag, tutaj masz przykładowy wpis: https://wykop.pl/wpis/78671331/ma-ktos-internet-w-upc-play-i-jest-graczem-mowie-o
@Seba-to-ja +6
Ma ktoś internet w UPC/PLAY i jest graczem? Mówię o HFC czyli internecie po kablu koncentrycznym. Bo zauważyłem, że jakoś od 1,5 miesiąca gry się przycinają, postać teleportuje. Winowajcą okazały się opóźnione pakiety, które potrafią oscylować na poziomie 40% w takim CS2. Oczywiście zgłosiłem to do nich i
  • Odpowiedz
@Vanderwill: ta, tylko czy ta naprawa jest w ogóle u nich możliwa. Jak coś ci zrobią to możesz podzielić się jak udało ci się to osiągnąć, bo u mnie konwersacja wygląda tak, że nie da się nic zrobić i tyle. Jedynym mi znanym rozwiązaniem jest zmiana adresacji z IPv6 na IPv4 ale to jest tylko dla firm już teraz (mam tam telefon też i jak przepnę po hotspocie jest idealnie,
  • Odpowiedz
@powerrager: mam identyczny problem w Valorant na ps5 i fc25

Niestety też od czasu przejęcia UPC przez Play mam cały czas problemy głównie z pingiem w grach , wcześniej wynosił on 10-16 , od lipca 2024 pierwszy problem był gdzie ping wzrósł do 25 bo wielu telefonach udało się przywrócić wszystko do normy na około 2 miesiące , lecz później problem znów powrócił i się utrzymuje aż do teraz z tym
sebastian-mrowa - @powerrager: mam identyczny problem w Valorant na ps5 i fc25

Niest...

źródło: 1000010833

Pobierz
  • Odpowiedz