Wpis z mikrobloga

Micry i Mirabelcy, szukam jakiegoś smartwatcha dla bombelka (6lat) z SIM/esim w celu lokalizacji dzieciaka, fajnie byłoby gdyby dało się na niego i z niego dzwonić. Wszystkie recenzje na Youtube to czytanie z kartki, nie ma testów tylko lizanie jajek producentowi gdzie w komentarzach okazuje się, że urządzenia albo gubią zasięg albo nie da się ich zlokalizować. Będę wdzięczny za podpowiedź.
#gsm #lokalizator #smartwatch #smartband #dzieci #rodzicielstwo
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czterypalcewnatalce: joł, mam zegarek Locon w wersji z rozmowami video, ogólnie dam takie mocne 3+.Czasami zgubi zasięg, czasami GPS głupieje, ale mogę zadzwonić do córki, a ona do mnie. Traktuje to jako alternatywę żeby mieć kontakt i nie dawać na razie telefonu z całym tym ogłupiającym softem. Generalnie wszystkie te zegarki mają jakieś niedoroby, kilka znajomych osób kupiło dzieciom Garrety i też tak średnio zadowoleni.
  • Odpowiedz
@hellcham:
Ale ma faktycznie GPS?

Większość tanich urządzeń lokalizujących (czy to zegarki, czy obroże dla zwierząt) NIE mają lokalizatora GPS, tylko podają dane na podstawie złapanych nadajników GSM.

W zależności od miejsca, daje to precyzję kilku sąsiednich ulic (optymistycznie), albo dwóch sąsiednich powiatów (pesymistycznie).
  • Odpowiedz
Ha! i tego nie jestem pewien na 100% (czy ma nadajnik GPS) i tu możesz mieć rację. Robiłem kiedyś test i o ile w gęstej zabudowie miejskiej dawał radę (tak z dokładnością do załóżmy 30m) to jak jechałem z nim w samochodzie po trasie i jednocześnie śledziłem w aplikacji to pokazywał położenie tak "skokowo", jakby się właśnie przełączał pomiędzy nadajnikami
Taki mam<=== Link
  • Odpowiedz