Wpis z mikrobloga

dlaczego mówi się, że #kiszak nie poniósł żadnych konsekwencji w sprawie menela, a jest artykuł z 2021, gdzie sąd nakazał mu zapłatę w sumie 10000 zł? nie zapłacił tego?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dlaczego mówi się, że #kiszak nie poniósł żadnych konsekwencji w sprawie menela, a jest artykuł z 2021, gdzie sąd nakazał mu zapłatę w sumie 10000 zł? nie zapłacił tego?

@PustyCzlowiek: Przepraszam, popraw mnie jeśli się mylę natomiast absolutnie nigdzie nigdy nie wiedziałem żeby ktokolwiek gdziekolwiek pisał/mówił, że on nie poniósł z tego tytułu żadnych konsekwencji, darcie łacha z niego i tej sytuacji to zwyczajny mem który powinien być
  • Odpowiedz
@Cztero0404: no w google pełno jest takich fraz, czyli ktoś jednak mówi, stąd moje pytanie i nawet jak jest memem, to z czegoś musiało się wziąć, bo czemu ludzie mieliby pisać, że pobił bezdomnego i nie poniósł żadnych konsekwencji, zamiast po prostu pobił bezdomnego/menela?
  • Odpowiedz
bo czemu ludzie mieliby pisać, że pobił bezdomnego i nie poniósł żadnych konsekwencji, zamiast po prostu pobił bezdomnego/menela?

@PustyCzlowiek: Prawdopodobnie dla tego, że to rzutuje bardzo mocno na jego wizerunek ogólny i nie jest mu to na rękę w stosunku do postaci na którą się kreuje, nie pomaga też to w zarabianiu pieniędzy a nie oficjalnie u niektórych za pisanie tego możesz dostać nawet bana ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: Z dwóch powodów. Pierwszy, to ten w którym ludzie śmieją się, że Kiszak s--------ł do Rumunii bo bał się nie tyle co konsekwencji prawnych a linczu z strony społeczeństwa. Ktoś go rozpozna na ulicy i zrobi awanturę ( ͡° ͜ʖ ͡°). A drugie, he he taka ironia w której Kiszak bardzo często baituje kogoś że to tylko żarcik był w który jakiś "debil" dał się
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: bo to fraza zaczerpnięta z mema o hajto, tylko że tam miało to sens, a tutaj nie bardzo, ale jak widać ludziom to zbytnio nie przeszkadza, a część pewnie nawet nie wie, o tym że Kiszak dostał za to wyrok i tak to powtarzają. W sumie z tego co teraz czytam to Hajto dostał mniejszą karę pienieżną (7 tys zł) za przejechanie baby na pasach niż Kiszak za tą
  • Odpowiedz