Wpis z mikrobloga

Pisałem to z pół roku temu, napiszę ponownie i teraz. Nie mógł nam się nikt lepszy trafić niż Hołownia jako marszałek sejmu RP.

@LoginZajetyPrzezKomornika: Możesz mnie nie zapraszać do dyskusji. Nie jestem konfiarzem, żeby pluć na Hołownię. Z jednej strony Hołownia super za kulturę i uspokajanie pisowskich troglodytów. Z drugiej jako polityk to ani jestem przekonany czy on ma własne poglądy, ani nie wiem tak naprawdę czy po za byciem
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Ja piszę TYLKO o byciu marszałkiem, a ty coś o jego poglądach, do których nie jesteś przekonany, czy je ma, o tym, że je zmieniał i że powinienem wziąć to pod uwagę. No więc Ty weź pod uwagę, że atakujesz chochoła. Naprawdę, dyskusja nie ma sensu, a z tym, co napisałem, się chyba zgadzasz:

Hołownia super za kulturę i uspokajanie pisowskich troglodytów
  • Odpowiedz
@Kryspin013: @LoginZajetyPrzezKomornika: Po tym roku jestem w stanie stwierdzić, że on absolutnie nie nadaje się na politycznego 'gracza'. Zakulisowe intrygi, przepychanie ustaw i ludzi kluczowych dla siebie czy partii, wyniszczanie przeciwników to wszystko są elementy polityki w każdym kraju, ale on sukcesywnie odmawia uczestniczenia w tym, bo on nie jest graczem i grać tak po prostu nie lubi. Tym samym byłby fatalnym premierem, jest słabym szefem partii, ale
  • Odpowiedz
@LoginZajetyPrzezKomornika: Hołownia zajebiście wysoko podniósł poprzeczkę wszystkim następnym marszałkom. Od tego że dziennikarze mogą się pałętać prawie wszędzie, a przed każdym posiedzeniem sejmu odbywa się konferencja prasowa, przez program pokazujący sejm w miejscach, gdzie nie wstępu nie mają wycieczki (szkoda tylko, że tak mało odcinków), po możliwość wzięcia w konsultacjach społecznych online (dzisiaj wykopki z #nieruchomosci prawie się nie posikali ze szczęścia ze względu na te konsultacje (tylko
  • Odpowiedz
@LoginZajetyPrzezKomornika:

Mimo że głosowałem na Hołownię to sam jestem w szoku jak dobrze sobie radzi w tej funkcji.

MImo to nie przeszkadza to wyć konfederackim i pisowskim zwierzętom, że "robi cyrk z sejmu" chociaż jest właśnie zupełnie odwrotnie.

Ale czego oczekiwać od kłamóćw, pijaków i złodzieji ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Imperator_Wladek:

Mielibyśmy nie tylko najlepszego prezydenta w 3RP, ale też świetną pierwszą damę.

Niestety nie ma na to szansa, bo pisowcy i konfederacji będą głosowali na ich kandydata nawet jakby partia wystawiłą krzesło.
  • Odpowiedz
@LoginZajetyPrzezKomornika: marszałkiem jest dobrym. Ale jego parcie na prezydenturę przesłania mu dobro tego kraju. Mam obawy że on jest w stanie wspierać PiS w szczekaniu że wybory nieważne byle to on został po prezydenta. Możliwe że nawet zrobi to kosztem zrobienia rządu z pisem w zamian za poparcie. Ta jego ambicja jest niebezpieczna.
  • Odpowiedz
@L3stko: Bo od początku bycia marszałkiem trzyma krótko hołotę, tutaj PiSowską i Konfederacką. Przerasta tych wszystkich warchołów profesjonalizmem, kulturą i elokwencją o głowę.

Marszałek Hołownia poinformował w piątek, że zlecił Kancelarii Sejmu przygotowanie rozwiązań, które pozwolą badać posłów alkomatem. "Nie ma zgody na warcholstwo. Kończymy długą tradycję tolerowania obecności pijanych posłów" — napisał na platformie
  • Odpowiedz
@L3stko: Jest świetnym marszałkiem. Pioniosły emocje to PiSowskiego i Konfederackiego warchoła. No ale prezydium pod przewodnictwem marszałka postąpiło z nimi króciutko i profesjonalnie.

Nie dotrzymuje obietnic i pokładanych w nim nadzieji.

No nie ma nadzieji, że będzie przymykał oko na tak ewidentne warcholstwo. Chyba się właśnie skończyło darcie mordy dziczy na rauszu w sejmie RP.
  • Odpowiedz