Aktywne Wpisy

Fikster +56
Dzisiaj nie było żadnego grzybiarza, nie wiem z czego się tak cieszą
#psy #psiarze #pokazpsa #smiesznypiesek #pieseczkizprzypadku
#psy #psiarze #pokazpsa #smiesznypiesek #pieseczkizprzypadku
źródło: obraz
Pobierz
Elev +534
najbardziej mnie bawi, przeciwko petycji o zrwyrównanie wieku emerytalnego bezdzietnych kobiet z facetami, argument:
-nie powinno jej się karać, bo nie może
-nie powinno jej się karać bo nie miała z kim
Jakby facet to miał w ogóle jakieś takie opcje xD
#pieklomezczyzn #pieknokobiet #emerytura #dyskryminacjaemerytalna #dyskryminacja
-nie powinno jej się karać, bo nie może
-nie powinno jej się karać bo nie miała z kim
Jakby facet to miał w ogóle jakieś takie opcje xD
#pieklomezczyzn #pieknokobiet #emerytura #dyskryminacjaemerytalna #dyskryminacja

Młodzież coraz lepsza, technologia nie zwalnia i wczorajszy senior dzisiaj ma skill mida, a mid juniora.
@nad__czlowiek: A jak mam 5 lat expa ale nadal się czuję na mida i tam aplikuję bo robiłem tylko w CRUDach to też tak myślą?
bo i tak będziesz wysyłał wszystkie papiery do procesowania i potem zobaczą "aha koleś był seniorem i aplikował na mida i zataił ten fakt? podejrzane"
senior i tak praktycznie nie koduje bo lata od spotkania do spotkania a jako senior widziałeś już 2137 problemów i sposoby na ich rozwiązania
to co cie odróżnia od juniora i mida to to że oni tych problemów jeszcze nie widzieli
@cyk21: co nie zmienia faktu że to frajerstwo aplikowac na mida czy juniora będąc seniorem i sobie obcinać stawkę do groszy
@nad__czlowiek: o to to właśnie... dlatego senior rozwijający silnik Cassandry != senior w kontraktorni. Zupełnie inny skillset. Jeden optymalizuje algorytmy żeby wycisnąć z silnika jeszcze więcej, a drugi decyduje czy użyć Kafki czy Rabbita i co będzie lepsze
@nad__czlowiek: Głupoty opowiadasz, jak firma robi outsourcing i sprzedaje dalej devów to w interesie firmy jest posiadanie jak najwięcej seniorów na papierze, a że umiejętności nie koniecznie się zgadzają to jest nieistotne.
ALE PAN BYŁ SENIOREM 2 LATA A PAN APLIKUJE NA MIDA? BĘDZIE PAN LECIAŁ W CHOOJA NA 2 ETATY TO PODEJRZANE!!! NIECH PAN NA SENIORA APLIKUJE
no w jakim ty świecie żyjesz że ktoś będzie rozważał CV od seniora na mida, każdy pomyśli ze typ jakiś nieogarnięty i nawet
@markaron: tyle że w Polsce nie masz R&D i potrzeba 0,01% pierwszego seniora inzyniera, pasjonata, prawiczka, autystę oraz 99,99% drugich seniorków - zakolaków, normików klepaczy, mężów ulanych bezrobotnych żonek