Aktywne Wpisy

Wydaje mi się, że często ludzie mają wyrobioną opinię na dany temat i po prostu ciężko ją zmienić. Niektórzy są szczególnie uparci, nawet jak to nie jest kwestia indywidualna, tylko coś, co da się udowodnić (np. płaskoziemcy).
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma

annlupin +19
ja to do spania ide se dobranoc dla was
źródło: annlupin3321234
Pobierz

#hydraulika
#remontujzwykopem
Coś w systemie CO się zepsuło, ciepła woda idzie od kotła tylko do pierwszego trójnika w dół do kaloryfera, a za tym trójnikiem rura coraz bardziej traci ciepło. W końcu dochodzi do odpowietrznika z którego nie leci ani woda ani powietrze. Podejrzewam, że za trójnikiem rura jest zapchana. Jak to teraz otworzyć i po udrożnieniu złożyć? Miałem nadzieję, że te mufe przekręcę na prawo i z lewej wyjmę rurę, ale już doszedłem do końca w prawo a ona dalej siedzi. Pomysł jest taki, żeby uciąć te mufe szlifierka odkręcić rurę udroznic, i tutaj zgaduje, że muszę ją uciąć nagwintowac i dać tutaj mufe oraz srubunek żeby połączyć. Czy dobrze to kombinuje? Da się coś prościej?
źródło: 2025-02-17-22-30-22-249-1
Pobierz@GatewayFocus21: bo to nie było porównanie, tylko stwierdzenie faktu. Mufa ma gwint jednym ciągiem i nie służy do rozłączania instalacji, bo jak z jednego odkręcasz, to na drugie się nakręca. Musisz tą instalację rozpiąć w innym miejscu (jakoś była robiona, więc gdzieś powinien być jakiś śrubunek). A jeśli bardzo się nie da, to zwyczajnie to rozetnij i albo nagwintuj albo wymień cały odcinek do najbliższego
@Jarek_P: napisałem to w moim pierwszym poście przecież więc się dziwię, czemu to mi ludzie dalej tłumacza xd. Gdyby jednak rura nie była tak daleko wsunieta w mufe to dałbym radę rozkrecic bo jak widać na zdjęciu z pierwszego posta prawie wyszło, brakuje 1-2 zwoje ale już dalej nie
@GatewayFocus21: pewnie dlatego, że napisałeś też, że miałeś nadzieję, że tak się da. Tego dotyczyły pierwsze odpowiedzi, że tak się nie da. Bo mufa to nie śruba rzymska :)
Ale mniejsza o to, rozciąłeś i dobrze. Jeśli masz gdzie nagwintować, to też dobrze, ale jeśli nie bardzo, bądź za gwintowanie gość będzie sobie