Wpis z mikrobloga

• 42
@jabol6000: czasem jedna spadnie i się znajduje w sąsiednim pokoju, po prostu algorytmy symulacji takie detale obliczają z dużym przybliżeniem.
  • Odpowiedz
@jabol6000: @TzK_ mi kiedyś spadła jedna, dużo większa śrubka od ramienia na monitor. przenosiłem biurko i musiałem poluzować zacisk od ramienia na monitorze. położyłem ramię na biurku i zacząłem odkurzać. zanim włączyłem odkurzacz to usłyszałem jak śrubka spada na podłogę, ale to była duża, ciężka śrubka, na dodatek miałem końcówkę ze szczotką do odkurzacza więc nie wciągnąłbym jej a najwyżej przesuwał po podłodze. ale już jej więcej nie znalazłem
wankstain - @jabol6000: @TzK_ mi kiedyś spadła jedna, dużo większa śrubka od ramienia...

źródło: masz_tu_srubke

Pobierz
  • Odpowiedz
@jabol6000 @WR72 @TzK_ @wankstain Ja w tym roku spędzałem po kilka minut raz po raz szukając małej śrubki takiej specyficznej z łebkiem jak już podkladka też - okazało się że wbiła mi się w podeszwę buta domowego i tak z nią chodziłem z 2 tyg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jabol6000 paaanie, jak odpowietrzałem kaloryfer i słabo leciało to wpadłem na genitalny pomysł odkręcić śrubkę mocniej xD nie muszę mówić jak ciśnienie ładnie wystrzeliło śrubkę i w mgnieniu oka zaczął się robić basen w pokoju, szukałem wszędzie wokół kaloryfera z latarką i kiedy już się miałem poddać zajrzałem do wiadra w którym wcześniej śrubki nie było i nagle się zmaterializowała (°°
  • Odpowiedz
@TzK_: Dokładnie, obserwacja powoduje załamanie funkcji falowej i ustalenie położenia śrubki. W przeciwnym przypadku istnieje szansa, choć niewielka, że śrubka znajdzie się w galaktyce andromedy.
  • Odpowiedz