Wpis z mikrobloga

Dobrze, że te dopłaty obejmą tylko rynek wtórny. Jak wiadomo, mieszkania z rynku pierwotnego nigdy tam nie trafią, dzięki czemu deweloperzy nie utrzymają historycznie wysokich marż i cen.
Bo przecież to nie jest tak, że fliper może jednego dnia kupić mieszkanie z rynku pierwotnego, a drugiego sprzedać je na wtórnym, prawda? Prawda?
#nieruchomosci
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MilionerPrzed30: przed skomentowaniem wypadałoby przeczytać ze zrozumieniem chociaż jeden artykuł podsumowujący konferencję w kilku zdaniach. Bo nawet ja, nie będąc zainteresowany tematem, kojarzę, że było wyraźnie zaznaczone, że sprzedający musi posiadać mieszkanie od 5 lat, by kwalifikowało się do zakupu w ramach tego programu.
  • Odpowiedz
@goferek: To źle kojarzysz, bo musi posiadać od 3 lat.
"Aby skorzystać z programu, nieruchomość musi być oddana do użytku co najmniej 5 lat wcześniej, a jej właściciel musi ją posiadać przez co najmniej 3 lata"
  • Odpowiedz
@potasek: ok, czyli to jest tak doprecyzowane. 3 lata to wciąż nie jest kupienie jednego dnia od dewelopera i sprzedaż kolejnego dnia ( ͡° ͜ʖ ͡°) I jak zaznaczyłem, ten program mnie nie interesuje (bo znając życie docelowe kryteria i tak będą takie, żeby praktycznie nikt nie mógł z niego skorzystać), więc się nie doktoryzowałem w temacie.
  • Odpowiedz