Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jueun: zandberg coś powiedział w radio które na tej stronie ma wykupione posty na głównej od 20 wykopów, a p0laczki już ze śliną na mordzie lecą głosować na komucha xD
  • Odpowiedz
@djtartini1:

Ogólnie powiedziałbym, że tak. Tylko pogrzebał swoje szanse na jakikolwiek poważny wynik jak w grudniowym wywiadzie z DLR gdzie powiedział, że polska pańśtwowość jest passe i będzie dążył do zniesienia państw narodowym na rzecz jednolitego pańśtwa UE.

Podrzucisz linka do fragmentu? :)
Oglądałem ten wywiad i przez ogólną rozwlekłość i nijakość chyba tego nie wyłapałem. Pamiętam tylko że ogólnie wypomnieli Zandbergowi i razemkom lenistwo.
  • Odpowiedz
@korniku: @koniolizator Tylko ze ten sam Zandberg chce d-----c takie podatki, ze nie ważne w co zainwestujesz zaplacisz duzo. On nie chce likwidacji podatku Belki tylko najchetniej by go podniósł. Nie zapominajcie jakie oni maja postulaty i kim sa.
  • Odpowiedz
co się porobiło z tą krainą że potężny lewak to najrozsądniejsze wybór. Jak z Millerem który obniżył podatki xd

@koniolizator: ten lewak nie chce obniżać podatków xd
  • Odpowiedz
@korniku Wykopkom już nie przeszkadza podatek progresywny 75%. Dobrze że pospolite głupki spod budki z piwem są mądrzejsze od wykopków i ten sabotażysta może liczyć co najwyżej na pół procenta poparcia xd

Dochody wielokrotnie przekraczające potrzeby nawet najbardziej wymagającego stylu życia powinny być wysoko opodatkowane. Podatek 75% nie służy zwiększaniu dochodów państwa, ale ma na celu zmniejszanie nierówności społecznych.

https://partiarazem.pl/stanowiska/2015/10/01/sprawiedliwe-podatki

Wami naprawdę można sterować jak się chce xD
  • Odpowiedz
@korniku: tak go 5 minut w radio posłuchałem i jestem ciekaw, gdzie są te propozycje ustaw na zmianę tego o czym gadał? Poza tym ciężko się go słuchało, bo rzucał tymi frazesami z taką intonacją, jakby czytał z promptera wyuczone formułki. I nie to, że czasami może i opowiada o dobrych rozwiązaniach, ale pieprzyć bez działania to i ja potrafię, nie muszę mu za to z moich podatków płacić.
  • Odpowiedz
Podrzucisz linka do fragmentu? :)

Oglądałem ten wywiad i przez ogólną rozwlekłość i nijakość chyba tego nie wyłapałem. Pamiętam tylko że ogólnie wypomnieli Zandbergowi i razemkom lenistwo.

@farfoclo: Wiesz co nie chce mi się przeklikiwać przez 2 godziny rozmowy, obejrz na spokojnie. Faktycznie lenistwo plus brak struktur po 10 latach od powstania to też wypominali. On zmienił narrację w kolejnym wywiadzie z Dymkiem, ale to niespójne bardzo. Chyba sami mu
  • Odpowiedz
@koniolizator: przeraża mnie to, że taki Zandberg to w chwili obecnej jedyna osoba, na którą rozważam mój głos. A z lewicą ogólnie mi jest kompletnie nie po drodze.. Chociaż ja to już nie wiem co jest lewica, co centrum, a co jest po prawej stronie. Mam wrażenie, że gospodarczo POPiS w ostatnich latach jest najbardziej lewicowe..
  • Odpowiedz
@WillyJamess: w światowym centrum kapitalizmu - USA - w latach największego prosperity najwyższy próg podatkowy sięgał 90%. A potem do władzy dorwały się libki i urządziły eldorado nielicznych kosztem wszystkich pozostałych.
  • Odpowiedz
@koniolizator: celem lewicy nie jest podwyższanie podatków „dla zasady”, ale wprowadzenie sprawiedliwego systemu podatkowego. Obecny system podatkowy w Polsce, zorganizowany przez partie prawicowe i libkowe, zakłada, że to głównie pracownik ponosi koszty utrzymania państwa, oddając na starcie >40% otrzymywanego wynagrodzenia. Tymczasem grupy uprzywilejowane, w szczególności psiembiordzy i kapitał, nie płacą praktycznie nic.
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch celem lewicy jest niszczenie ludzi przedsiebiorczych, pracowitych i zaradnych.

Pracownik w porownaniu z przedsiebiorca w wiekszym stopniu korzysta z uslug oplacanych/dotowanych przez panstwo. Transport publiczny, szkolnictwo publiczne, publiczna sluzb zdrowia, zlobki, przedszkola, niekonczace sie L4, etc. I to jest wlasnie w miare sprawiedliwe, ze partycypuje w tych kosztach w postaci podatkow.
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch:

celem lewicy nie jest podwyższanie podatków „dla zasady”, ale wprowadzenie sprawiedliwego systemu podatkowego.

I zapewnienie usług publicznych na odpowiednim poziomie. Fajnie że podatki niższe, szkoda tylko że służba zdrowia ledwo zipie, transport poza największymi miastami nie istnieje, mieszkaniówka została totalnie oddana dewom ze skutkiem sami wiecie jakim.

Więc jak przychodzi co do czego, to chomąto na szyje, kredo 30 lat na pana dewelopera z miniratką pochłaniającą 40% budżetu domowego
  • Odpowiedz
@djtartini1: Wiesz co nie chce mi się przeklikiwać przez 2 godziny rozmowy, obejrz na spokojnie.

Poszukam, dzięki. Jak dla mnie to byłby redflag, ale ogólnie też takie myślenie jest spójne z obecnymi działaniami rządu. Niemniej szkoda byłoby jakby razemki wpadały do tego samego wora.
  • Odpowiedz
@shrimpface:

celem lewicy jest niszczenie ludzi przedsiebiorczych, pracowitych i zaradnych.

Jeżeli przedsiębiorczość, pracowitość i zaradność sprowadza się w naszym kraju do unikania partycypacji w kosztach istnienia i funkcjonowania państwa, to tak, celem lewicy jest niszczenie takich
  • Odpowiedz