Aktywne Wpisy

NaNicTo +25
#slubodpierwszegowejrzenia Czy Katechetka to najbrzydsza uczestniczka do tej pory? Wygląda jak gargamel, ale konkurencja w postaci Czyngis chana i np. Kangurzycy jest dosc ostra. Co na to eksperci ?
slimek16 +2
Pytanie do różowych: który z tych Panów jest najlepszy? :D #slubodpierwszegowejrzenia

Podrzucisz linka do fragmentu? :)
Oglądałem ten wywiad i przez ogólną rozwlekłość i nijakość chyba tego nie wyłapałem. Pamiętam tylko że ogólnie wypomnieli Zandbergowi i razemkom lenistwo.
@koniolizator: ten lewak nie chce obniżać podatków xd
https://partiarazem.pl/stanowiska/2015/10/01/sprawiedliwe-podatki
Wami naprawdę można sterować jak się chce xD
@farfoclo: Wiesz co nie chce mi się przeklikiwać przez 2 godziny rozmowy, obejrz na spokojnie. Faktycznie lenistwo plus brak struktur po 10 latach od powstania to też wypominali. On zmienił narrację w kolejnym wywiadzie z Dymkiem, ale to niespójne bardzo. Chyba sami mu
„Ale to nie była prawdziwa prawica!”
Pracownik w porownaniu z przedsiebiorca w wiekszym stopniu korzysta z uslug oplacanych/dotowanych przez panstwo. Transport publiczny, szkolnictwo publiczne, publiczna sluzb zdrowia, zlobki, przedszkola, niekonczace sie L4, etc. I to jest wlasnie w miare sprawiedliwe, ze partycypuje w tych kosztach w postaci podatkow.
I zapewnienie usług publicznych na odpowiednim poziomie. Fajnie że podatki niższe, szkoda tylko że służba zdrowia ledwo zipie, transport poza największymi miastami nie istnieje, mieszkaniówka została totalnie oddana dewom ze skutkiem sami wiecie jakim.
Więc jak przychodzi co do czego, to chomąto na szyje, kredo 30 lat na pana dewelopera z miniratką pochłaniającą 40% budżetu domowego
Poszukam, dzięki. Jak dla mnie to byłby redflag, ale ogólnie też takie myślenie jest spójne z obecnymi działaniami rządu. Niemniej szkoda byłoby jakby razemki wpadały do tego samego wora.
Jeżeli przedsiębiorczość, pracowitość i zaradność sprowadza się w naszym kraju do unikania partycypacji w kosztach istnienia i funkcjonowania państwa, to tak, celem lewicy jest niszczenie takich