Wpis z mikrobloga

#gry #wasteland2

Odpaliłem sobie Wastelands 2 (ulepszoną wersję) i po pierwszym zachwycie musze przyznać że to nędzna imitacja gry rpg w klimacie Fallout.
To pokazuję jakim geniuszem było stworzenie Fallouta w 1997 roku. Wastelands 2 nie dość że nie ma nic lepszego do zaoferowania to jeszcze psuje to co można było zgapić dobrego. Tragicznie się w to gra. Fabuła przeciętna. Misje nieangażujące. Bezsensowne lokację w których poza zabiciem wrogów nic nie oferują. PO ciężkich walkach gra nawet nie nagradza nas ciekawymi przedmiotami. Rozbicie retoryki na : zakapior, lizus, cwaniak, a także "charyzmę" jest nieporozumieniem. Użyjemy tego co najwyżej kilka razy w grze i będzie to miało małe znaczenie. To samo włamywacz na" zamki, sejfy, tostery(sic!). W grze z bardzo łatwych starć nagle przechodzimy w "nie do wygrania".
Włóczenie się po pustkowiach jest nudne. Tak samo jak przeczesywanie lokacji. Grafika i sposób poruszania kamery można było zdecydowanie lepiej zrobić. Ciężko znaleźć w tej grze cokolwiek co by sprawiało frajdę. Doszedłem do drugiego etapu gdzie zmienia się mapa i mam dość. Odpalam po raz kolejny Fallouta 2.

ps. Takie idiotyzmy jak BOSS robot poddający się pod koniec walki, a potem mówiący "haha jednak się nie poddaje" to mogli sobie darować.

5/10
buddookan - #gry #wasteland2

Odpaliłem sobie Wastelands 2 (ulepszoną wersję) i po pi...

źródło: 12247

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kidi1: Wiem. Taka ciekawostka. W więzieniu Wasteland 2 jest złomiarz którego chronią wieżyczki . Możemy je wyłaczyć tylko hasłem. Hasło to jest hasłem z jedynki i nigdzie nie znajdziemy go w Wasteland 2.
Twórcy mają w tej grze wiele takich bzdurnych pomysłów.
  • Odpowiedz
Tostery jako mechanikę rozumiem, ale na trzy przejścia gry ani razu nie chciało mi się ładować w nie umiejętności i potem ponownie biegać po odwiedzanych lokacjach by patrzeć czy odblokowały mi się jakieś nowe opcje dialogowe. Gdybyśmy w opisach przedmiotów mieli jakieś nakierowanie na to komu może ten szmelc być potrzebny (albo gdyby to uruchamiało proste fetch questy w dzienniku) to już byłaby to przyjemniejsza mechanika niż to co mamy obecnie.
  • Odpowiedz