Wpis z mikrobloga

Intel od jakiegoś czasu ma nienajlepszą opinię, jak to jest z procesorami laptopowymi 14 generacji (HX)? Będę w tym miesiącu kupować laptopa i się zastanawiam nad i5/i7 albo Ryzenem 7 8845HS. Byłem zdecydowany na Ryzena, ale teraz sam nie wiem, w porównaniach niby nawet i5 wypada lepiej.

Zacząłem się zastanawiać nad tym, bo czasami inne rzeczy narzucają wybór, jakaś konfiiguracja jest dostępna tylko na Intelu, albo tylko na AMD, albo jest spora różnica w cenie. Te dwa różne rodzaje rdzeni w Intelu nie generują problemów? One się różnią czymś poza taktowaniem? Nie ma już problemów z nadmiernym grzaniem się intelowych procesorów?

#laptopy #pcmasterrace
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

One się różnią czymś poza taktowaniem? Nie ma już problemów z nadmiernym grzaniem się intelowych procesorów?

@Goglez: no różnią się. Jedne mają HT, inne nie. Ale akurat problemów to raczej nie generuje.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@RobinSchudl No tak, a poza HT? Mam na myśli na przykład jakąś okrojoną pamięć czy coś.

Linki w spojlerach są nieklikalne i nie da się ich skopiować.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@majk3l Ta, widzę, oparłem się na stronce, która podała zwycięzce, a nie było testów cząstkowych dodanych, mój błąd. Tak czy siak postawię na Ryzena.
  • Odpowiedz