Wpis z mikrobloga

@zbychuzbychu1: grypsera teraz nie sensu, kiedy każdy 12-latek może sobie sprawdzić w Google, o co chodzi. A sztywniaki akurat imponują dalej nastolatkom - Bad Boy Junior to dobry przykład
  • Odpowiedz
@zbychuzbychu1: Nie do końca, co prawda do szkoły podstawowej/gimnazjum chodziłem już dobrych kilka lat temu natomiast obawiam się, że całkiem prawdopodobnie jest to iż dzieciaki wyzywają się dzięki nim od konfidentów i 60-tek na szkolnych korytarzach a po dupsku dostają na przykład ci nad którymi ktoś się znęca przez takie coś. Mi to wszystko przypomina taką wersje 2.0 tego co ja pamiętam ze szkolnych korytarzy/podwórek gdzie dzieciaki nasłuchały się jakiejś
Cztero0404 - @zbychuzbychu1: Nie do końca, co prawda do szkoły podstawowej/gimnazjum ...

źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-02-09_161916_www.google.com

Pobierz
  • Odpowiedz
Kiedyś się bali, teraz się z tego śmieją. Kiedyś im to imponowało, teraz wzbudza pogardę.

@zbychuzbychu1: To akurat nazywa się dorastanie i rozwój, mi również kiedyś było bliżej jak dalej do osiedlowego sebixa (w sumie dalej jest czasami). Natomiast człowiek wraz z czasem zaczyna dorastać, ewoluować, widzieć, że coś tu jest nie tak. Dziś uważam, że mniejszym przypałem byłoby słuchanie Justina Biebera i noszenie kolorowych rurek jak ta patola która
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Też prawda. To taka na szybko rozkminka. Wydaje mi się, że na początku tak było i w jakimś stopniu zawsze pewnie będzie, że dzieciaki będą wyzywać się od 60-ątek, konfidentów itp. itd. Ale śmiem twierdzić, że Denis Załęcki zrobił tu bardzo dobrą robotę bo nikt by tego wizerunku ulicznika, prawilniaka tak nie zbabrał jak on. Tyle razy zrobił fikołka logicznego, powiedział głupotę albo upokorzył się w oktagonie i dalej
  • Odpowiedz
@zbychuzbychu1: tylko to co robią ci pseudo gici z grypsowaniem nie ma nic wspólnego.
To mocno rozbudowana kultura więzienna (obecnie więcej znaczenia mają pieniądze w więzieniu, niż statusy itp) oglądałem podcast z gościem który trochę siedział i na grypsowaniu zjadł zęby, taki gość jak zalecki w jego celi na wejściu by dostał łomot i byłby zwykłym ujem, bez możliwości podniesienia, nikt poważny w więzieniu nie podałby mu ręki. (Mówił to
  • Odpowiedz
@zbychuzbychu1: Tego wizerunku ulicznika nikt nie traktuje poważnie od dawna, chyba, że jakieś patusy których przerasta zawiązanie buta. Pamiętam, że swojego czasu Słowik oraz Pershing nawet memami byli i ludzie ich zdjęcia na profilowe fb potrafili sobie ustawiać.
  • Odpowiedz
On tłumaczył kilka słów co oznaczają na prawdę

git po wyjściu na wolność nie używa żadnych słów

@depresyjnydziad:
To w końcu siedział i grypsował, czy się rozpruł i zaczął tłumaczyć grypserę w podkaście? ;-)

A tak serio to te Denisy o tym wiedzą itd. Ale wciągając nowe osoby do grupy przestępczej trzeba im tłuc do głowy te pseudozasady o prawilniactwie - bo im bardziej w nie uwierzą, tym mniejsza szansa,
  • Odpowiedz