Wpis z mikrobloga

#steamdeck Po gównianym doświadczeniu z legionem go, nadal mam ochotę na konsole przenośna... Z racji tego że lubię grać w Fifę oraz np. GTA online ale tez do ogrania wiedźmina czy cyberpunka by się przydała bo na kompie mi się nie chce na ps5 również xd to jaka konsole wybrać ? Zależy mi w miarę na wydajnośći a słyszałem że deck już nie domaga.. #konsole

Która?

• Steam deck oled 73.5% (36)
  • ROG ALLY 10.2% (5)
  • Czekać na nowe wersje konsol 16.3% (8)

Oddanych głosów: 49

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FeniFikerr: panie ułomku GTA Online od jakiegoś czasu ma anticheata, który da się pominąć ale ryzykujesz banem, to samo z grami EA, które tak po prostu dostały aktualizację banujące inne systemy operacyjne. Nie ma grania na Linux czy Android masz iść do ambasady Izraela i grzecznie zapłacić 1000 PLN za Windows 11 pro

Nowe gry odpala no chyba że to Unreal Engine 5, wtedy dzieją się złe rzeczy.

Wiedźmin odpali
  • Odpowiedz
@FeniFikerr Steam Deck > wszystko inne. I nie o wydajność tu idzie, bo obiektywnie Deck jest "najsłabszym" z handheldów do gierek z peceta. Chodzi o całokształt doświadczenia. Jest to urządzenie szyte pod Steam OS i to pod każdym względem widać. W odróżnieniu od innych "poważnych" handheldów cechuje się też dużo lepszą kulturą pracy. Równocześnie jest to urządzenie stworzone z myślą o graniu w 30fpsach i przy dość oszczędnych ustawieniach jeśli chodzi
  • Odpowiedz