Wpis z mikrobloga

@Grooveer: Mówiłem już dawno temu, że Ukraińcy mogą być zagrożeniem dla Polski i Polaków to tutejsze ukraińskie onuce się oburzały. Nie jest łatwo być takim wizjonerem jak ja gdy społeczeństwo ma klapki na oczach.
  • Odpowiedz
@Vinizius Faktycznie jesteś wizjonerem.

tutejsze ukraińskie onuce

A może ktoś kto rozumie, że każda migracja to wady jak i zalety?
A z hejtu takich wizjonerów korzysta ruska propaganda na wschodzie, co jeszcze bardziej napędza spirale nienawiści po obu stronach?
Taka samospełniająca się przepowiednia ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Kangaro: Ja nie hejtuje imigrantów i uchodźców wojennych. Jeśli ktoś chce mieszkać w Polsce i respektować prawo obowiązujące w Polsce to nie powinno się robić przeszkód takim ludziom. Ale jeśli ktoś łobuzuje, łamie prawo, dopuszcza się czynów które nie są mile u nas widziane to powinno się od takiej osoby pobrać dane biometryczne i wyprosić bezpowrotnie z kraju.
  • Odpowiedz
@Vinizius

Ja nie hejtuje imigrantów i uchodźców wojennych.

Mówiłem już dawno temu, że Ukraińcy mogą być zagrożeniem dla Polski i Polaków to tutejsze ukraińskie onuce się oburzały.

Z pierwszego komentarza wynika, że Ty jako oświecony wizjoner, wiedziałeś przed wszystkimi, że będą problemem.
Czyli jeszcze zanim pojawiali się Ukraincy sprawiający problemy.
  • Odpowiedz
@Kangaro: Stwierdzenie faktu to hejt? Oni jako naród sprawiali problemy praktycznie przez ostatnie wieki nie trzeba być żadnym nawet wróżbitą żeby wiedzieć którzy trzej sąsiedzi w przeszłości i przyszłości byli i będą najbardziej problematyczni.
  • Odpowiedz