Wpis z mikrobloga

Trafna wypowiedz Stanowskiego, niestety większość wyborców głosuje na ślepo - i mysle, ze tutaj jego kandydatura dobrze zrobi Polsce jak zacznie podobne rzeczy mówić w debatach na TVP. Nawet na wykopie to widać, jaka orka była przez ponad rok na temat PO, nieważne ze mało robili, ważne ze to nie PiS, dopiero teraz wykop ochładza się. Inna kwestia to, ze nie ma na kogo głosować, no ale zarazem jak można oczekiwać, ze „normalna” partia powstanie jak większość zabetonowana przy jednej partii

https://youtu.be/O_TPlB2duHk?si=QGTUbcOJV8suz34G

#kanalzero #polityka
Alcadent - Trafna wypowiedz Stanowskiego, niestety większość wyborców głosuje na ślep...
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 422
@Alcadent: ostatnie dwa dni pokazały że PiS jest chory psychicznie.

Nie ma siły politycznej oprócz koalicji która ma determinację żeby zniszczyć PiS.
  • Odpowiedz
@Alcadent:

Wykop nie jest reprezentatywny. Tutaj masz grupę PO-wskiego betonu (na poziomie starych bab spod kościoła). Przed wyborami był wpis na mikro 700+ plusów:

Nieważne co Tusk zrobi (choćby na mnie nas...) i tak na niego zagłosuję

¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 3
@dqdq1: no prawda, tylko czy PO faktycznie niszczy PiS czy robi ładny teatrzyk mówiąc o rozliczeniach przy tym nie musząc realizować swoich konkretów?

@Thorrand wydaje mi się, ze jest reprezentatywny i bardzo pokazuje tendencje w kraju. Czyli rok temu za Tuska by się dali pociąć, a teraz jak tematy typu kredyt 0% wychodzą już się zmienia nastawienie. Daj 1-3 lata, wprowadza kredyt 0% i coś jeszcze odjebia i gwarantuje,
  • Odpowiedz
@Alcadent:

Ale co tutaj masz reprezentatywnego? Na przykład w 2021 r. gdy PiS miał wtopę z tą reasumpcją, to na głównej był wpis, że to ZAMACH STANU :D

A wczoraj miałeś wpis na głównej (znowu w gorące) że PiS mówi o zamachu stanu i że to beka jest bo nie ma czołguf na ulicach
  • Odpowiedz
@Alcadent: ilość osób PiS z zarzutami idzie w setki, w tym kilkudziesięciu prominentnych polityków tej partii.

Odbicie gospodarcze widać gołym okiem- ostatni rok rządów PiS to wzrost 0,1%. 2024 to 2,9%. To jest wręcz skok.

Zduszono inflację z 11,4% do 4%.

Obietnice są realizowane, ruszyły inwestycje między innymi cpk i elektrownia atomowa. Ogólnie to jest w pytę.
  • Odpowiedz
  • 1
@Thorrand: PiS od 2018-2019 przegrał mocno propaganda i od tego czasu ludzi w---w się tylko gromadził. Dopiero jak przegrali wybory to się odchladza. Teraz posty na mirko to beka, no sorry jeśli chłop z najważniejszego organu w Polsce wychodzi i ze jest zamach stanu to można się jedynie śmiać. PiS zapomniał, ze nie ma juz instrumentów do manipulacji rzeczywistości. Zobacz za 2-4 tygodnie, jak PiS nie zrobi fikołka to będzie
  • Odpowiedz
PiS od 2018-2019 przegrał mocno propaganda i od tego czasu ludzi w---w się tylko gromadził.

@Alcadent:

Oczywista oczywistość :)
Jednak emocje emocjami... PiSu już nie ma, a ciągle o nim słyszę :D Jak beton pisowski spod kościoła, co 8 lat o Tusku dioble
  • Odpowiedz
  • 1
@Thorrand: no nic, ja z kolei uważam ze to ochłonie i będzie widoczne za 2-3 lata. Jednak 8 lat PiSu to za wcześnie żeby zapomnieć, tak samo od razu o PO nie zapomniano. No dobra, Ty uważasz tak ja inaczej, zobaczymy co głosowanie pokaże - wtedy będzie bardziej widoczne czy to co widzimy na wykopie jest reprezentatywne czy nie. Chociaż muszę przyznać, ze twitter mocno poszedł w prawicę od około
  • Odpowiedz
no nic, ja z kolei uważam ze to ochłonie i będzie widoczne za 2-3 lata. Jednak 8 lat PiSu to za wcześnie żeby zapomnieć, tak samo od razu o PO nie zapomniano. No dobra, Ty uważasz tak ja inaczej, zobaczymy co głosowanie pokaże - wtedy będzie bardziej widoczne czy to co widzimy na wykopie jest reprezentatywne czy nie. Chociaż muszę przyznać, ze twitter mocno poszedł w prawicę od około pol roku, wiec
  • Odpowiedz
  • 1
@Thorrand: no szczerze to chyba na rękę PiSowi byłoby przegrać te wybory, bo wtedy wygrana w parlamentarnych gwarantowana. Tzn z tym, ze mocno poszedł w prawo to miałem na myśli, ze przed wyborami 70-80% to PO. Teraz może 40% to PO. Tez obserwuje każda ze stron
  • Odpowiedz
  • 2
@dqdq1: XD. Jeden post na temat Stanowskiego = oglądam go. Dla mnie to w większości jest republika wersja light, no ale cóż wiadomo na podstawie 1 postu mnie oceniłeś. Jesteś w stanie mi powiedzieć co np w jego wypowiedzi co wrzuciłem jest złego?
  • Odpowiedz