@look997: czytnik linii papilarnych jest problemem w linuksie. Po jego uruchomieniu, po zalogowaniu, u mnie i tak nie działał.... nie pamiętam co to było, ale musiałem wpisywać hasło aby dało się normalnie pracować w systemie. Poddałem się.
@jagodowy_krol Mnie ciekawi, z listy wspieranych/kompatybilnych, które faktycznie działają. xD Bo mogę co chcę na USB wybrać, wybrałem określonego jako kompatybilny...
@look997 Dlatego wybierasz sprzęt pod system operacyjny. Jak chcesz mieć laptopa z Linuxem, to wybierasz coś przeważnie z ThinkPadow. Ja mam t14 gen 4, działa mi czytnik linii papilarnych, działa secure boot, działa automatyczne rozszyfrowanie luksa z tpma jak w Windowsie z bitlockerem, ogólnie działa wszystko. Zapytasz czy długo mi zeszło. Nie, wszzystko działało out of the box, tylko skonfigurować palec itp. btw, czytnik do sudo to genialne ułatwienie :)
@tyu38: To PC stacjonarny. Ale wybrałem czytnik linii papilarnych na usb, specjalnie pod linuksa, jest napisane na stronie producenta, że działa pod linuksem. No ale nie działa. Jak widać.
Doczytałem, że na niektórych dystrybucjach działa. Ale na których? Brak info. Bo by można się wzorować, cokolwiek ogarnąć. No ale brak info.
Dziś w nocy ktoś mi ukradł z klatki buty Puma. Jeśli ktoś by widział bardzo proszę o informację. Pewnie już wystawione na jakimś allegro. Chyba mamy powrót do lat 90'. Tego chciałeś Trzaskoski? #afera #kradziez #mafia
https://gitlab.freedesktop.org/libfprint/libfprint/-/issues/468#note_1866513
U mnie jest tak samo, że na Linux zapisuje palec ale potem nie rozpoznaje i na Windows bez problemu rozpoznaje.
#linux #archlinux
źródło: obraz
PobierzAle wybrałem czytnik linii papilarnych na usb, specjalnie pod linuksa, jest napisane na stronie producenta, że działa pod linuksem.
No ale nie działa. Jak widać.
Doczytałem, że na niektórych dystrybucjach działa. Ale na których? Brak info. Bo by można się wzorować, cokolwiek ogarnąć. No ale brak info.