Wpis z mikrobloga

#gielda #inwestowanie #dywidendowapensja #inwestowaniedywidendowe #xtb

Wiem, że wielu z Was śledzi wzrost swojej dywidendy w aplikacji DivTracker, tak jak i ja. Jednak miałem trudność z systematycznym przepisywaniem wszystkich transakcji z XTB do aplikacji. Dlatego stworzyłem proste narzędzie, które przetworzy plik Excel wygenerowany z XTB na plik CSV, który można zaimportować do DivTrackera.

Link do narzędzia: https://cymruu.github.io/xtb-to-divtracker/

Aplikacja działa bezpośrednio w Twojej przeglądarce, więc plik, który importujesz, nigdy nie opuszcza Twojego komputera — nie mam dostępu do Twoich transakcji. Dla większego poczucia bezpieczeństwa, po załadowaniu strony możesz odłączyć internet i wtedy wygenerować plik do zaimportowania w DivTrackerze.

Instrukcja:
wejdź na platformę xtb xstation
przejdź do zakładki "account history"
kliknij zielony przycisk "export"
wybierz zakres czasu z którego dane zostaną zapisane do pliku (najlepiej wyeksportować od początku kiedy konto powstało)
wejdź na stronę https://cymruu.github.io/xtb-to-divtracker/
wybierz walutę portfela który zamierzasz zaimportować
pobrany plik przeciągnij we wskazane miejsce na stronie
rozpocznie się pobieranie pliku CSV, ten plik należny zaimportować w aplikacji DivTracker

Ja powyższe kroki wykonuję dla każdego konta w XTB (pln, euro i usd), importuje do oddzielnych "portfolio" w divtrackerze

Enjoy!
sokytsinolop - #gielda #inwestowanie #dywidendowapensja #inwestowaniedywidendowe #xtb...

źródło: 30RdmQJ

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@matski936: cześć, przede wszystkim bardzo się ciesze że chciałeś skorzystać z mojego narzędzia :)
Odpowiadając na pytanie, to tak - jeśli jest potrzeba to będę aktualizował to narzędzie bo sam z niego korzystam.
Sprawdziłem co się dzieje i wygląda na to że XTB zepsuło exportowanie pliku z ich platformy - w kolumnie "type" pojawiają się jakieś ich wewnętrzne nazwy typów. Co ciekawe musieli to zepsuć podczas dzisiejszej nocnej aktualizacji bo
  • Odpowiedz
  • 0
@cojaturobiedokunedzy: Cześć, trzeba przejść proces od nowa ponieważ importując CSV do DivTrackera ten nadpisuje cale portfolio. Więc po dokupieniu exportujesz całą historię z XTB, wchodzisz na moją stronkę konwerujesz plik i ten ktory dostaniesz importujesz do DivTrackera. Pod spodem przetworzone zostaną wszystkie transakcje, ale z Twojej perspektywy pojawi się tylko tych 5 nowych (i zostaną wszystkie poprzednie które miałeś wcześniej i ich nie sprzedałeś).
  • Odpowiedz