Wiem, że wielu z Was śledzi wzrost swojej dywidendy w aplikacji DivTracker, tak jak i ja. Jednak miałem trudność z systematycznym przepisywaniem wszystkich transakcji z XTB do aplikacji. Dlatego stworzyłem proste narzędzie, które przetworzy plik Excel wygenerowany z XTB na plik CSV, który można zaimportować do DivTrackera.
Aplikacja działa bezpośrednio w Twojej przeglądarce, więc plik, który importujesz, nigdy nie opuszcza Twojego komputera — nie mam dostępu do Twoich transakcji. Dla większego poczucia bezpieczeństwa, po załadowaniu strony możesz odłączyć internet i wtedy wygenerować plik do zaimportowania w DivTrackerze.
Instrukcja: wejdź na platformę xtb xstation przejdź do zakładki "account history" kliknij zielony przycisk "export" wybierz zakres czasu z którego dane zostaną zapisane do pliku (najlepiej wyeksportować od początku kiedy konto powstało) wejdź na stronę https://cymruu.github.io/xtb-to-divtracker/ wybierz walutę portfela który zamierzasz zaimportować pobrany plik przeciągnij we wskazane miejsce na stronie rozpocznie się pobieranie pliku CSV, ten plik należny zaimportować w aplikacji DivTracker
Ja powyższe kroki wykonuję dla każdego konta w XTB (pln, euro i usd), importuje do oddzielnych "portfolio" w divtrackerze
@sokytsinolop: Masz jakieś dobre rekomendacje na inwestowanie w dywidendówki z amerykańskiego rynku? Obecnie wlazłem dosyć mocno w reit i wygląda nieźle, ale szukam jeszcze z 2 spółeczek
@Prince69: @LimboNoir Oki dzięki za informację. Spojrze na to wieczorem. Obawiam się że może xtb stosuje jakieś testy i jest kilka wersji plików które można uzyskać:/
#gielda #nokian #tyres Co wykopowi inwestorzy myślą o załadowaniu się w fińskiego producenta opon samochodowych Nokian? Cena akcji mocno spadła w odpowiedzi na słabsze wyniki finansowe po sprzedaży największej fabryki w Rosji po inwazji Rosji na Ukrainę. Fundusze ze sprzedaży poszły na
@sokytsinolop korzystam z kanału Beta, kompilacja najnowsza. Teraz tak sobie myślę, że może faktycznie przeglądarka coś blokuje, będę w domu to zobaczę na innej lub na czystej instalacji
@LimboNoir: najprawdopodobniej to problem z przeglądarką, spróbuj proszę w domu uzywajac firefoxa albo chrome.
tymczasem dodałem sprawdzenie czy wszystko co powinno być w przeglądarce jest wlaczone jesli nie - wyswietla sie odpowiedni komunikat. dzięki za zgłoszenie błędu, daj znac czy zmiana przegladarki pomogla!
@sokytsinolop: korzystam z Brave, ale tak to napisał wyżej @Nertina - miałem język polski ustawiony w xtb, zmieniłem na angielski i csv już nie jest puste
@sokytsinolop: chociaż przy wgrywaniu i tak jest problem, data jest w formacie dd.mm.yyyy a divtracker akceptuje yyyy-mm-dd i jeszcze cena niektórych papierów wyświetla się jako data a nie liczba jeśli to ma znaczenie to ios
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Wiem, że wielu z Was śledzi wzrost swojej dywidendy w aplikacji DivTracker, tak jak i ja. Jednak miałem trudność z systematycznym przepisywaniem wszystkich transakcji z XTB do aplikacji. Dlatego stworzyłem proste narzędzie, które przetworzy plik Excel wygenerowany z XTB na plik CSV, który można zaimportować do DivTrackera.
Link do narzędzia: https://cymruu.github.io/xtb-to-divtracker/
Aplikacja działa bezpośrednio w Twojej przeglądarce, więc plik, który importujesz, nigdy nie opuszcza Twojego komputera — nie mam dostępu do Twoich transakcji. Dla większego poczucia bezpieczeństwa, po załadowaniu strony możesz odłączyć internet i wtedy wygenerować plik do zaimportowania w DivTrackerze.
Instrukcja:
wejdź na platformę xtb xstation
przejdź do zakładki "account history"
kliknij zielony przycisk "export"
wybierz zakres czasu z którego dane zostaną zapisane do pliku (najlepiej wyeksportować od początku kiedy konto powstało)
wejdź na stronę https://cymruu.github.io/xtb-to-divtracker/
wybierz walutę portfela który zamierzasz zaimportować
pobrany plik przeciągnij we wskazane miejsce na stronie
rozpocznie się pobieranie pliku CSV, ten plik należny zaimportować w aplikacji DivTracker
Ja powyższe kroki wykonuję dla każdego konta w XTB (pln, euro i usd), importuje do oddzielnych "portfolio" w divtrackerze
Enjoy!
źródło: 30RdmQJ
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2025-02-05 222809
Pobierz@sokytsinolop: w taki sam sposób jak Ty na pierwszym screenie, z maksymalnym zakresem dat.
Oki dzięki za informację. Spojrze na to wieczorem. Obawiam się że może xtb stosuje jakieś testy i jest kilka wersji plików które można uzyskać:/
Czy wasze pliki zawierają wiele arkuszy?
źródło: Zrzut ekranu 2025-02-06 091104
PobierzJa załadowałem trochę w nokiana opsialem to tutaj
https://wykop.pl/wpis/79217735/gielda-nokian-tyres-co-wykopowi-inwestorzy-mysla-o aktualnie jest chyba z 20% taniej niż w momencie kiedy pisałem wpis więc promocja ( ͡° ͜ʖ ͡°). To finska spółka
Co wykopowi inwestorzy myślą o załadowaniu się w fińskiego producenta opon samochodowych Nokian?
Cena akcji mocno spadła w odpowiedzi na słabsze wyniki finansowe po sprzedaży największej fabryki w Rosji po inwazji Rosji na Ukrainę. Fundusze ze sprzedaży poszły na
@LimboNoir: z jakiej korzystacie przeglądarki? przed chwilą sprawdziłem na firefoxie, chrome i safari i wszystko zadziałalo
tymczasem dodałem sprawdzenie czy wszystko co powinno być w przeglądarce jest wlaczone jesli nie - wyswietla sie odpowiedni komunikat. dzięki za zgłoszenie błędu, daj znac czy zmiana przegladarki pomogla!
źródło: Screenshot 2025-02-06 at 16.17.39
Pobierzjeśli to ma znaczenie to ios